Wednesday, January 16, 2008

WELCOME TO KERTEH..

Baru malam ni mata takde nak pejam awal2, dapat la kidnap laptop hubby, dok kat lobby hotel tumpang wi-fi kat sini.. Kot ramai dah baca blog Maklang & Kak Rina, sure semua dah tau akan pertemuan bersejarah kami yang amat menyeronokkan pada malam Sabtu yang lepas. Dok remind hubby berkali2, takut terlupa la konon. Semua orang tau kan, Maklang kalau dengan makanan ni, petik jari je.. terhidang penoh atas meja. Kot tak malu malam tu, memang saya bedal.. tapi sebab ramai pulak jejaka2 yg akan memandang kot, tak senonoh minah ni, kuat betol melantak, saya terpaksa la tekan minyak slow sikit...!!! Kih kih..
*
Kami baru sampai dari KL, ada hal belum disettle lagi. Mandi pun tak sempat, ha ha.. anak2 je kasi mandi sebab takut balik terus tido. Tapi nak cerita la, maakkkk aaiii....sedapnya ayam Maklang, Spagheti Bolognese, Cheesecake2 & macam2 lagi... Tengok je la gambar2 kat blog dia. Magic betol tangan dia tu, plus pulak Paklang yang rajin betol menolong. Kot hubby saya ni, ada bhg2 tertentu je tolong kat dapur tu.. he he..
*
Kami masih di hotel, InsyaAllah Jumaat ni masuk rumah kot.. Tak kira la apa yg depa dah buat, apa yg belom buat.. dah tak larat nak berulang hantar hubby & anak2 pi sekolah. Kulit ni dah rentong. Nak masuk rumah la, senang keje. Yang syoknya, hari2 dinner kat luar. Brunch tu kat hotel ni la, dah mual tengok makanan yg sama hari2.. tapi terpaksa la sebab nak kejar masa & free kan. Kot byk masa, saya cari kat tepi jalan pun ok, sedap2..
*
Hhhmmm.. tadi jumpa la gerai ROJAK AYAM yg sedap. Now kami dah tau mana nak cari NASI LEMAK, NASI AIR, SUP AYAM INDIA, TOMYAM CAMPUR yg sedap2. Every nite kami redah kedai makan yg berlainan utk cari makanan "killer" depa.. Esok kami akan redah lagi.. Survey harga jugak hehehe...

"WELCOME TO KERTEH"
(Visit T'ganu 2008)

Tuesday, January 8, 2008

RUMAH KU... (YANG TERDAHULU)..



Jangan terkejut...!! Hah, ni lah dia rumah saya yang telah di-book 2 bulan lalu. Hubby dah pi tengok sendiri, pastu komen la sikit2, suruh repair mana patut, untuk didiami oleh keluarga kami nanti. Hasilnya selepas 2 bulan, tiada apa yang disentuh... Lepas tengok tu, haaahh tak segan silu saya nangis bagai nak rak depan anak2, sedih sesangat.. Sampai hati diorang buat kita lagu ni, dah follow up dengan talipon dari Vietnam.. Tapi apa2 pun, saya percaya pada rahmat Allah disebaliknya... Hubby request another house sebab barang2 kami dah pun dalam lori untuk dihantar ke Kerteh ni. So dapat lah rumah satu ni, yaahuuuu dekat rumah rakan lama saya.. Saya bersyukur, ada rahmatnya kan.. Alhamdulillah, barang2 semua dapat delay dulu, kena tunggu tenant lama keluar, most probably mid Jan. Pastu nak direpair and cat dulu... Maakkk aaiii, bertepek lah kami di bilik Hotel ni... macam kapal karam dah bilik tu. Dengan anak nak pi sekolah nya..

Sunday, January 6, 2008

HAPPY HAPPY 2008..


Ahaaa... saya telah selamat kembali ke tanah air tercinta..!! Sedih ada, gumbira pon ada, takut pon ada.. entah lah.. tapi serronok tak terhingga sebab dapat melantak bagai nak rak..!! Habis lah gue, semua dah sendat ni..!! Takpe la, tunggu kontena sampai, baru la tau langit tinggi rendah sebab semua kena buat sendiri.. Nak citer pun tak guna pasal rumah ni.. I'm stucked at the hotel now.. Tapi saya percaya ada hikmah disebalik semua tu.. Yg penting, Alhamdulillah sumer barang2 & cargo dapat di-delay kan.. Fuhh.. kot tidak, ada yg tersadai kat padang loji2 kat Kerteh tu.. Eh eh, pernah terjadi pada kawan ku sorang ni dulu2..

Ok, kena share dgn hubby ni. Now time dia pulak. Takut habis je prepaid ni..

Thanx for all the wishes kat entry terdahulu.. sorry tak sempat balas..