Tuesday, December 23, 2008

SEMALAM YANG GIRANG..

Sejak seminggu dua tiga yang lalu, saya sememangnya syahdu (bengkek) sebener nya gitu. Pasal cuti hubby tu la kan. Gotta swallow it but deep inside, grrrrrr... Semalam saya sms Maklang, tanya kabar. Maklang lak citer BIL dia nak singgah rumah from KT & ajak saya jumpa depa. Fyi, BIL Maklang & Maam nya adalah senior saya. So dengan terhegeh2 nya daku pi la dengan pipi terserong2.. Tengah masak dinner time tu, nak masak mee kari. Nak mandi tak sempat, takut badan bau kari, saya pun make up sikit2 & pakai Johnson's Baby Cologne.. anak2 punya..

Ni lah kami di meja makan tersohor Maklang. Mr. Jo aka Pakteh turun pangkat jadi junior saya semalam. Atok yang cool & sporting tu kata saya senior Pakteh. Saya biasa je tapi saya rasa itu Pakteh akan tersengeh2 sampai tahun depan kot, sure lagi panjang sengeh dia tu sampai ke pipi. Moral of the story, jangan make up kalau dah tak cukup masa tu. He he he, datang je la busuk2 pun, selekeh2 pun.. Tapi apa2 pun, saya gembira sangat2 sebab dah sekian lama saya tak bergelak ketawa. Seronok bercerita dengan family2 tersohor tu. Dok terperuk kat rumah ni hantar Marsha pi sekolah, hantar Zharif pi sekolah ugama + kenkawan semua masih bercuti + Kerteh masih sunyi, saya dah kurang sedihnya... gembira bertemu Kak Izzah & family..

Lupa nak citer, last Sunday, 1st meeting dengan The Masriyahs yang saya kenal dari fotopages nya. Hopping dari Blog & Fotopages Kak Liza yg juga tersohor tu, kami berjumpa di alam maya sebelum berjumpa bertentang mata. Kak Liza pun turut serta meeting2 di Mesra Mall, Kerteh hari tu (Giant tak bukak lagi gitu). Hubby kami pernah bekerja sebumbung dulu2. Kami ke Vietnam, mereka berkawin dan ke UK untuk PHD nya. Came back last August & based in UTP, they came to Kerteh for meeting & holiday. Moga ukhuwah berpanjangan..

21 comments:

cikMilah said...

Salam Mulan,
kalau dah duduk kat meja tersohor tu..hmm memang best kan.

maklang said...

Hmm..kalau pak teh tak datang, Mulan pun tak datang kot..

anyway...yesterday tu..lepas lah rindu I kat u...

Anonymous said...

alahai mulan, first time jumpa mulan, ayu dan manis orangnya.. sure masa kat sekolah dulu, ada ramai abang2 senior ngorat...hehehe

kak izzah

silversarina said...

salam,

Haaa .. tak sunyi dah tu, dapat gelak-gelak dan jumpa rakan bloggers sure happening hidup dibuatnya :P

Bila nak mai Kemaman ni ????

masriyah said...

Salam.
Terima kasih banyak kerana sudi luang masa seharian bersama kita tempohari...minta maaf banyak kalau ada salah dan silap..nanti kalau ada masa jemputlah datang ke Tronoh pula...

Neeza Shahril said...

neeza rasa Atok nak cakap junior 4 tahun kot.. tapi tersilap.. mulan kan nampak mudan dan cantik :)

seronoknya makan kat rumah maklang...
bila kita nak makan sekali pulak eh? ;)

aNIe said...

Hehehe...Pak teh dah turun pangkat ye...ye lah Mulan kan masih muda dan cantik....

Seronok dpt jumpa kawan lama ye...

D said...

ish... jeles dapat makan di meja tersohor tu!

hehehe... the wonders of technology kan? semoga ukhuwah berkekalan

Zakiah said...

salam kak mulan

lama tak singgah...berubah rupa paras dah ni. Comel pulak rasanya...huhuhhu...

MULAN said...

cikmilah: ya betol.. meja tu memang panas..!!!

maklang: he he segan nak terjah rumah maklang sebenornya.. tq so much..

kak izzah: isshh.. salah tu. saya ni dah layu & murai.. he he..

kak rina: memang nak sangat singgah kemaman. nanti nx time plan dgn maklang.. lama tak jumpa kak rina.. rindu betol nak citer2 & gelak2 macam dulu..

masriyah: tima kasih semuanya.. nanti balik taiping kita singgah tronoh pulak..

neeza: ha ha.. dah tuo dah ni. lately ni pun memang rasa lain macam je badan ni.. lemah segalanya.. nanti balik kemaman cakap awal2 tau.. calling2. kita bikin jom heboh bloggers di kerteh/kemaman..

kak anie: tapi itu maam pak jo lagi nampak muda tau. kot dia pakai baju sekolah, mesti ada bas sekolah berhenti..

d: meja itu sangat lah hebat aura nya.. meja ukhuwah..

zakiah: wey.. ingatkan fly again to padang pasir.. rindu kat awak..

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

waduh-waduh banyak yer makanan sampai penuh meja, tumpang sekali boleh?

Norabella said...

Wah...seronok nya....

Esok pun kita terima tamu dari Salak Tinggi..sayang kak elle pulak yang tak ada...

arsaili said...

salam...takpe...kalau bau curry kang...org ingat mamak curry house plak..ahahaha. Kalau dh bosan, ajak cik abe ke perth plak

zino said...

meja kat rumah maklang tu dah ramai kawan blogger duduk menikmati makanan yg enak enak hehe..

ada yg dah datang dua kali ke sana hehe

zany said...

bestnya jumpa kawan ramai-ramai

JoKontan said...

He he hee,.

Ingatkan endorphine shot boleh tahan sampai next year...

Overindulgence dengan Tempe-kacangtanah-ikanbilis rangupmanis maklang bekalkan tuu,. sehari dua nii dah mula terhencot-hencot.

Adoi, sakit pulak lutut nii..

Kalau ada rejeki, boleh bukak balik cerita 25 tahun dulu..


:-)

~akuni~ said...

Dah seronok tu dah tak sedih lagi lah ek...

MULAN said...

crazybeautiful: mari, mari.. mari datang kerteh.. kita buat fiesta makan2..

kak nora: ya ke, selamat bertetamu..

arsaili: memang nak sangat ke perth tu, nanti penuh tabung dulu.. tunggu ya..

zino: eh eh, jangan gitu.. saya ni berkali2 dah duduk kat meja tersohor tu.. malu jugak, segan pun ada, tapi he he.. seronok sangat duduk kat meja tu..

zany: tu la.. rasa tak nak balik je..

mr jo: ooppss.. lupa itu barang ada kacang, bilis & tempe!! adus, sori ya dik.. makan lah berpada2, makan ubat dulu lah.. semua kena cuti panjang baru boleh duduk citer kisah do re mi..

akuni: ya betooolll.. hilang duka nestapa..

arsaili said...

Salam Maal Hijrah, May Allah crown us with the best of iman, health, wealth and peace of mind in the New Year.

Pp said...

Mulan :-)

Meja Tersohor tu...jika maklang nak tukar nanti harus di auctionkan!!! saya pasti mendapat sambutan yang menggalakkan...saya sendiri akan masuk auction tu...
dah memang tersohor meja makan yang byk berbudi itu...
semoga murah rezki tuan punya!

MULAN said...

arsaili: salam maal hijrah untuk awak jugak...

pp: betol sangat2 tu..!! meja ukhuwah yang tersohor..