Thursday, December 4, 2008

GREAT TRIP..

Anak2 enjoy sakan, mak bapak tumpang gembira. Great trip. Weather pun sejuk. Flight balik delay disebabkan protes di Bangkok Airport, affected banyak flight seantero dunia. Stranded kat Hong Kong Int'nal Airport takpe jugak sebab airport cun. Ini lah perjalanan kami 25-30 Nov di Hong Kong..
*****
DAY 2 & 3.. (1st day sampai dah petang)
Hong Kong Disneyland.. 2 nights @ Disney Hotel, Lantau Island..
Di pintu gerebang DI-SI-NI-LAND..
Main Street, Disneyland..

To Small World.. High School Musical Parade Show..

Yang ini, kasi RM1000 pun saya takkan naik!!! Definitely muntah punya..

Kesian dia, make-up lebih se-inci.. tegang betol muka dia..

Isshhh.. keje gue amik gambar je..

Tarzan's Tree House.. tinggi jugak ni..

Tak sah lah kalau tak bergambor dengan si Minnie Mouse ni.. but Mickey's gone..

The Golden Mickey Show.. great performance..

Tomorrowland.. ada roller coaster sini. Kena tipu dengan hubby, katanya kecik je roller coaster tu. Naik jugak le sebab kena temankan Marsha. Phewww.. pening lalat 2 hari.. nasib tak muntah je.

The Lion King Performance.. great show.. colorful habis.

Disney Kingdom..

Isshhh.. nasib dapat control demand budak2 ni. Dapat sorang sebijii benda, dah la kan..
******
DAY 4 (Ocean Park Hong Kong)
3 nights @ Prudential Hotel, Nathan Road
Dolphin Show.. seronok..

Cannot ride one la..

Gebu betol panda2 tu..

Cable car ride to Bus Stop.. tak larat dah teman nak turun.. kebas otot2 asyik jalan je.. ringan tulang rangka ni..
*****
DAY 5
Science Muzium..

Space Muzium..

Harbour View..

@ Avenue of Stars.. Bruce Lee punya tu..

View malam hari.. chantek..

Lupa dah market apa but kat Hong Kong ni ada Jade Market, Temple Market, Ladies Night Market dan few more rasanya.. murah la jugak tapi macam pasar kat Vietnam je.. barang dagangan hampir kesemuanya sama.. so takde la nyopping.. saja redah traffic manusia kat pasar2 tu..
*****
DAY 6
Lepas check out & tinggal backpacks kat Concierge Hotel tu, jalan2 pulak la pi The Peak. One of the attractions di HK. Kena naik tram nak sampai The Peak tu. Betol macam kata Cat Cat.. dasat pemandangan dia, cantik gila.. Anugerah Yang Maha Esa..

@ Madame Tussauds, The Peak, HK.. sape lagi kalu tak Bruce Lee.. Zharif ni gila Kungfu laa ni..

Kan cantik.... view dari Terrace @ The Peak..

Before balik, singgah solat @ Kowloon Mosque & Islamic Centre di Nathan Road (macam Zino kata tu).. ramai betol Indonesians.. everywhere in the world.. menyemarakkan suasana ukhuwah & Islamiah.. Hotel kami dekat area ni jugak, night market pun area ni, Restoran halal pun banyak kat sini.. mainly serve Indian & Pakistan food la.. sedap jugak..

Belakang Masjid Kowloon, setiap Ahad 2.30-5.00pm, ada Kung Fu Show.. Tu dia.. artis Kung Fu pon ada...

Flight delay.. so kami berkeliaran la dalam airport tu..

Delay lebih 2 jam ni, dapat tak RM200 sorang macam di-warwar kan dalam akhbar2 seantero Malaysia ni..??? Bak balik duit kami..!!!! Tapi OK jugak la service depa ni, cuma muka2 cabin crew tu tawar sikit.. hubby kata macam ''Catwoman''... macam garang sikit, he he.. Nyesal lak dah order dinner online masa book flight, sebab naik flight mata dah takleh bukak. Depa ada buat announcement tapi semua dah berdengkur. Apa taknya, dah dekat 12 midnight... halal je la kat korang..

16 comments:

aNIe said...

Wah Mulan...bestnya cuti2 ...mesti anak2 seronok sebab mak & ayah dia pun seronok...

Cantik2 gambar...teruja akak tengok...macam2 ada kat sana ye...enjoy sakan

Kak Elle said...

wei mulan enjoy betul si zharif ngan marsha ye mana gambar mak depa...hehe
nak ole2 jugakkkkkkkkkk.....hehe...now my turn lak gi holidayyyyyyyyyy.

Neeza Shahril said...

great! wonderful! jelesnyeeeee!!!
bila la dapat pergi HK ni..
Disneyland is definitely for kids kan.. dan orang2 tua yang rasa macam kids.. (like myself) hehee..

tulipurple said...

sis..punyalah sy nyorok dlm bagpack tu,bgpack lain lak sis angkut pi HK..sompuit den..hehe
waaahhhh...enjoyyynyeeee,serunutttnyeee...mana pic mak nye yg pucat naik rollercoaster...huhu.

Mama Rock said...

wah seronoknya!

i've always wished that i could bring my kids to disneyland. tidak kesampaian lagi, and now dia orang pun dah besar and they dont go ga-ga over mickey...so takde la rezeki gamaknya.

cikdinz said...

best nya. bila lah dapat gi sana...

Ajzie said...

wahhhhhhhhhhh best nyaaaaaaaa...

sya said...

Bestnya jenjalan... model berdua tu pandai sungguh posing

Norabella said...

seronok nya...pergi Disneyland...

silversarina said...

bestnya pergi HK ,memang satu percutian yang menarik .

maya pernah cakap cabin crew airline tu susah nak jumpa yang ladylike... cat woman.. meowwww,meoowwww, ada cakar tak..... heheheh.

maklang said...

Entah bila hasrat nak ke sana tercapai...best nampaknya...

arsaili said...

salam..wahhh jeles seyyy..bestnya ke Hong Kong....by d way happy eid ul adha...hidup penuh pengorbanan semoga di permudahkan

my_life said...

beshnye................yuhuuuuuuuu,...terasa cam di si ni land memanggil2 diriku....ayarkzzzz

MULAN said...

kak anie: anak2 seronok kita tumpang happy jugak..

kak elle: mak dia jadi camerawoman la kak elle.. uhuk uhukk.

neeza: neeza boleh pi paris or us disney kan. lagi dekat..

tulip: ha ah.. salah tarik bag la tulip.. laaa sori.. mak depa tukang tangkap gambo je..

mamarock: orang bawak, kita ikut, tumpang seronok..

cikdinz: boleh pi cikdinz.. insyaAllah sampai nya..

azie: seronok sebab anak2 pun seronok..

kak sya: kena paksa bergambo tu.. he he..

kak nora: kat singapore pun banyak tempat menarik kan..

kak rina: baru2 ni pun ada komen dalam paper pasal cabin crew air asia muka garang.. dato tony kata dia tak kisah..

maklang: alaaaa.. maklang mesti boleh pi nya..

arsaili: pi gold coast movie world tu pun lebih kurang je kan.. tapi movie world lagi syok rasanya..

my life: pi la nanti.. seronok..

D said...

best ye bercuti, and kids pun at the right age. Masa kita pegi dulu, Disneyland belum siap lagi kat HK. Sekarang dah kat Europe ni, target bawa anak-anak ke Euro Disney la pulak... tapi kena kumpul duit sekarang la ek?

MULAN said...

D: yes sis, kat sana boleh pi euro disney & europe byk tempat nak pi bwk kids. and yes, kami pun kumpul duit dulu baru boleh pi..