Monday, August 25, 2008

FROM KL TO KB

Yes, dari KL ke KB.. kami betol2 cuti2 Malaysia. Dari KL, kami pause trip sehari (Selasa) coz hubby kena kerja (aparaaa mat saleh dari UK nak tengok plant!!!). Then off to KB pada hari Rabu, bro in law nak pinang anak dara orang Pengkalan Chepa. Me the driver lah, from Wednesday till Saturday. Boss kena gout. Dunno lah, as always dia malas minum air.

Itinerary-free & easy.. In laws belum sampai. So, on Thursday tu Capt Mulan telah terbangkan familinya ke Rantau Panjang.. Gila ramai orang. Cuti sekolah kot..

Marsha... pening tak tau nak pilih yg mana.. murah wooo..!!! Besau2 pulak tu..

Lapar, lapar.. pekena Tomyam etc @ Noor Restaurant.. memang sedap. Lain sikit la dari yg kebiasaan kedai di Malaysia ni..

Sup Gearbox??? Mak aaiiii, gout belum baik!!! Tapi dia OK je.. Tapi memang sedap..

Heard about it many times. Roti tisu. Baru ni la dapat rasa.. nipis but too sweet. Tapi sedap. Tak cukup satu..

Pasar Malam Wakaf Che Yeh.. ramai betul manusia..

Tudung bawal tak terkata murahnya.. beli je la sehelai dua.. Jangan kata tak beli langsung. But why lah, nafsu membeli dah kureng..

2nd night check in @ Desaku Homestay. Not bad, besar & bersih.. 6 big rooms. Can accomodate up to 25 pax utk sebuah rumah. Very close to Airport, 3km je.

Our room, with 2 queen size beds. All rooms are attached with private bathroom. Ada living area (of course dengan sofa), ada kitchen (with fridge, iron, kettle etc), ada dining set..

Desaku Homestay dari luar pagar. Luas bebenor halaman dia..

Jeng jeng jeng.. dengan ini berlangsung lah majlis meminang.. bila kawin?? Discuss later la.. mudah & cepat majlis tu. Senang bebenor.. Alhamdulillah..

18 comments:

Mama Rock said...

apasal nafsu membeli dah kureng ??? i've never stayed in a homestay - maybe kena try la one day.

maklang said...

kalau menyopping memang best...tapi...kena mula tobat2kan...

harap boss dah sihat..

ZLAA said...

Wah! meriah betul Mulan di Kelantan. Homestay tu nampak best.

arsaili said...

salam..ya Allah..cakap la kat abg tu,,,gout mana bole sedut gear box...adoiii kena ctrl..strict diet..nanti sampai satu tahap chronic...makan air sup dari daging pun terus kena attack...kena kurang kan berat badan, jgn mkn kekacang, RED MEAT..so ayam n ikan je bole..no seafood...opsss jadi doc tak bertauliah la plak..ahaks

Abahnajwa said...

Mulan..

Abah setuju dengan Arsaili tu..abah ni aga gout gak..bila kena tu..mak aihh..kain sarung lalu kat bengkak tu pun pedihh..isk..isk..isk..

pB said...

kesimpulannya


kota bharu memang BESTTTTTTT

Ummi said...

cik mek.. ummi dah lama tak ke kelantan.. entah bila dapat pegi pun tak taulah... kalau nak pegi mesti ngan cik abang je.. boleh shopping sakan..hehehe

MULAN said...

mamarock: tu la kan, rasa rugi je bila dah balik ni. tu pun first time kami try homestay.. coz bro in law yg book..

maklang: dah balik baru rasa nyesal.. ha ha.. tak tau la boss tu, dok kl sorang2, entah apa ditibai nya makan..

zlaa: syok jugak pi kb, lama tak pi since 2001..

arsaili: tq.. tq.. nak buat camna? boleh jadi gaduh tau kalau kita cakap banyak. lantak la, badan dia.. control macho kot, tak nak tunjuk sakit. bab makan susah nak citer..

abahnajwa: entah le, muka tu herot2 jugak tahan sakit kot. dok heret je kaki tu. kena tang lutut, tak nampak bengkak pun. bior lah dia. nak cakap pun dah malas. memanjang takpe takpe.. sakit jiwa nak cakap..

pb: ya betol.. mana2 dalam malaysia ni memang best sbb makan senang dll nya..

ummi: saya biar lah nyopping tanpa hubby ni. dia malas nak tunggu.. dengan kids ni pulak bukan boleh lama2. depa dapat brg depa, terus nak balik, tak kasi chan pun.. bila time nak membeli, saya suka pi dengan adik pompuan saya..

sya said...

Mulan.. kak sya tenguk itu roti canai dan roti tisu kan.. membuka selera sungguh

Kak Elle said...

wah mulan kamu ni asyik berholiday je kebelakang ni eh?shoppinggggggggg nape tak ajak?hehehe

cikMilah said...

jeles.. jeless..jelessssss...

shopping ngan anak kecik memang camtu Mulan.... sabaq naa.. nanti depa besaq..jadi geng dan tolong bawak beg... he he he

Pp said...

welcome to kelantan...tanah tumpahnya darahku....hehehe :-)

homestay offers very good value for money ...dan cnvenientlakan....!

saya juga ada my own homestay di airkeroh..jika berminat, sila bagitau.

murah jer...:-)

bloggers get special diskaun!!

rumah empat bilik, tiga bilik air.

pp

simah said...

enjoy sakan betul u ni!

thank u for the gifts that day.... kesian adik u kena buli! hahahahaahha

salam ramadhan dari kami disini..:)

dtg turki tau.. :0)

Neeza Shahril said...

syoknya jalan2 ke kelantan..
bila tengok tengok homestay tu kan, memang ada gaya rumah kelantan...
berapa 1 hari dia charge ye? sekarang ramai orang buat homestay kan..

-akuni- said...

Selamat Menyambut Ramadhan Al Mubarak - semoga semua ibadah di bulan ramadhan ini diterima dan diberkati oleh Allah SWT

MULAN said...

kak sya: roti canai tu kan memang tersohor.. mana2 pi pun, yg tu la yg sedap..

kak elle: takde shopping pun, beli pasu besar je & 2 thai cushions.. jalan2 saja + majlis bertunang tu..

cik milah: tu la, bila depa dah dapat toys, sibuk nak balik. kita tak start lagi..

pp: awat tak buat homestay kat kelantan?

simah: hope u like it.. nak nya i pi sana, insyaAllah.. salam Ramadhan..

neeza: kat kelantan tu, sepanjang jalan ada je guesthouse/homestay.. 1 big room tu rm90..

akuni: salam Ramadhan..

arsaili said...

salam ramadhan al mubarak..moga kedatangan nya kali ini membawa seribu rahmat

Anonymous said...

I read this forum since 2 weeks and now i have decided to register to share with you my ideas. [url=http://inglourious-seo.com]:)[/url]