Thursday, July 24, 2008

"BALIK KAMPUNG" TRIP..

Adus.. tak sempat nak update blog cepat2, semenjak balik dari Vietnam Isnin lepas. Rumah saudagar amatur ni kena serbu.. He he.. kenkawan yang dekat2 kirim la sikit2 dari Vietnam, tapi sebab luggage bag kami banyak kosong, jadi dengan rela hati beli la lebih.. Ha.. lepas tu kena serbu la rumah. Tak de la ramai pun, kenkawan yang dekat2 je. Depa pulak bawak kenkawan lain.. Ok lah, ni citer "balik kampung". Terubat la rindu 7 bulan semenjak balik sini bulan December lepas..


Ni tempat kami berhenti minum & makan.. mainly kari la masakannya, ada roti prata, beriyani kuning etc.. tak ingat nama aahh, but lokasi nya di belakang perkarangan Masjid Dong Du (sebutnya Dong Yu), betol2 di Dong Du Street, close to Sheraton Hotel, masuk Lonely Planet gitu... Another one ni, BOMBAY RESTAURANT, No 59, Dong Du Street, District 1, HCMC. Letaknya berhadapan betol Sheraton Hotel. Ni la santapan yang kami rindu sangat2.. warung kecik je tepi opis hubby.. janji Halal beb..



Hai Ba Trung Street.. Local Halal Food lah tempat wajib kami..







Kids & friends..


With Keioko Imai & Susi Setiadji



With Kak Mai, Janet, Teresa & Susi..

18 comments:

Neeza Shahril said...

ni betul punya business ni.. sampai 40 handbags dan 150 telekung ni.. boleh letak kat kedai kemboja bawah central point kemaman ni hehee..
mulan pandai cakap vietnam ke? muka dah ada iras dah... :)

Kak Elle said...

wah hebat nya balik kampong...hehe

mulan kalau telekong ada lagi kak elle nak sepasang tolong simpan ye..

cikMilah said...

Salam Mulan, akak ni dah laaama dah dok mengendap kan umah Mulan ni....tapi segan nak tegur. Hari ni nampak itu barang...sudah mahu terjah...Ni pantun 4 kerat
Salam kenal,
salam zairah.
akak dah berkenan,
telekung bunga merah!

Faizah said...

Puan Mulan..x promot dalam blog ni ka..bole kami membeli belah di sini..!!!

nak hb jugak..huhuhu..nampak cun sgt!

zany said...

meriah gitu, bestnya tengok kain cotton tu, nak pergi ke sana setakat nak terjah kain cotton tak berbaloi kot. Next time, besarkan modal tu, past2 ke sini.

-akuni- said...

Eh Mulan, telekung tu lagi murah kat sana dari dekat sini ke? Cantik ke? Eh, geram pulak saya...

silversarina said...

wah...tu dia saudagar sudah balik... poket dah nipis lah lepas kenduri :(

kenangan shopping yang sukar dilupakan, masa akak pegi HCMC dulu buat bisnes jugak masa balik tu, lepas lah tambang , kalau macam mulan ni mesti lebih dari tambang lagi dan bolehlah ulang lagi :P

maklang said...

eh...dah beli telekung mulan tu ...kenalah beli beg telekung yang maklang jual pulak....he..he...beg RE!

jadinya beg2 ke rumah mak lang tu belen2 lah ek..mana ada 40 yang datng ke rumah...

MULAN said...

neeza: he he, telekung, h/bag & cotton materials tu org kirim. saya beli je lebih takut ada berkenan. tak abis lagi ni.. eiiyy seram pulak.. b

boleh la sikit2 cakap bahasa vietnam tu. nak hidup sana kan... so that tak kena tipu..

*****************************

kak elle: seronok balik kampung tu.. telekung saya dah simpan..

*****************************

cikmilah: salam.. tima kasih jengah sini. jgn la gitu, jgn la segan tegur saya.. alahai, telekung bunga merah tak pernah ada la...

*****************************

faizah: segan lah nak taruk kat blog. kasi tengok je tu utk yg rasa berkenan.

*****************************

zany: harapnya sampai la awak kat sana nanti. puas hati beli sendiri kan.. kan..

*****************************

akuni: memang macam2 ada.. eiiyy, memang geram..

*****************************

kak rina: takpe la.. nanti kemas seperti sedia kala, baru boleh pi sana ya..

*****************************

maklang: adus, tak terbawak la saya semua tu. banyak dah habis la.. nak lagi nanti saya simpankan.

ajzie said...

Mulan
Handbag and Telekung tuh berapa harga?

Anonymous said...

Handbag - tak berapa clear gambarnya. Material apa ye & berapa harga H/bag & telekung tu.

Mama Rock said...

he he mulan,tak lama lagi bulan puasa..kalau ada saki baki tu bukak le table kat pasar ramadhan tu :)

MULAN said...

azie: h/bag rm60-90, telekung rm80-90. tu pun depa bayar 2-3 kali. will consider if beli banyak & pay cash..

anon: material tu tafta & suede. emroidery tu ada pakai mesin & tangan. ada jugak manik2. so price varies.. harga, sila rujuk komen sebelum ni..

mamarock: ya betooolll... mama rock. sape nak tolong ni..?? no lah. ada org nak amik saki baki tu nanti.. kasi lelong jual murah le..

ZLAA said...

Wah! balik kampung? Best gitu. I pun harap dapat jadi macam you jugak. Bila dah balik Malaysia, harap-harap nanti dapat 'balik kampung ke UK' selalu.

Good idea jugak dapat jadi business lady from Vietnam.

Kak Lady said...

Mulan dah bisness sekarang ye...seronok dpt jumpa kawan2 lama ye...

Menu hidangan tu nampak sedap...

MULAN said...

zlaa: he he.. bukan pandai pun bsnez2 ni. org mintak brg suruh jual, kita pun beli je la. eiiyy.. takut tak habis je..

seronok la balik kampung...

kak lady: sikit2 je kak lady. tu pun sbb org mintak, beli lebih sikit. memang sedap pho daging tu..!!! kat kl ada 1 je kot restoran vietnam halal. yg lain tak halal. maybe bangsar, if i'm not mistaken.

arsaili said...

salam kak mulan..wahhh saudagar mulan dari vietnam nih..ekekeke

MULAN said...

arsaili: he he.. org mintak, kita bawak je la..