Monday, June 23, 2008

LUPA LAGI.. HE HE..

Last Thursday, lepas sekolah about 6.30pm, drove back to Kuantan with the kids. Terus nak fetch hubby sampai from KL around 11.30pm, last flight kot. Eiiyyy.. geram betol dengan jambatan kecik before sampai bandar Kemaman tu. Bottleneck situ.. dari 2 lane jadik 1 lane. On Thursdays, petang after office hours, selalunya jalanraya ada banyak sibuk. Depa2 from T'ganu cabut lari kot to KL or Kuantan/kampung.. Just imagine, stuck kat situ 30 minutes. Lama sangat, terus ambik highway la. Lantak la orang dok citer pasal hantu (eeiiyy...!!! seram..) kat plant2 kat Gebeng situ. Tawakkal a'lallaah.. Make sure follow kereta orang je la, depa speed, kita speed la. Depa slow, kita slow la. Seghiau jugak, jalan takde lampu, wa imma itu highway baru. Nasib gak Triton ni pick up sangat banyak bagus. Speed jugak, tekan sampai 120-130km. Mana taknya, gelap gelita lol..!! Kids tido. Takde la depa ngomel laju sangat.

Asalnya kisah, nak balik semula ke Kerteh pada hari Sabtu, banyak benda nak settle di Kuantan.. Esoknya (Jumaat 20 Jun), seawal Subuh hari.. tot tet tet... tot tet tet... tot tet tet... Handphone messages...


Terima kaseeeyyy semua... Terharu betol.. gembira sungguh2.. My mum pun sempat kasi cium kat dapur pagi tu. Adus.. gembira betol.. Tapi hubby masih membisu seribu bahasa, nak surprise kot..?? No worries, ada lah tu nanti (^_^)... We went to East Coast Mall , jalan2 cari makan. Takpe la, slow2 je window shopping sebab esok masih ada. Then hubby pi solat Jumaat dengan Zharif. After few minutes kot...


Hhhmm... hhmm... apo nak dikato?? Keje makan gaji beb..!! Biau pun weekend, maupun waktu tido, wa imma tengah holiday pun.. Tapi orang dok kutuk2 jugak company ni. Maka nya sebelum Asar, kami pun balik la ke rumah mak. Lepak kejap & packing2 la.. About 6pm..
***
Me to Hubby : You ni teruk la...
Hubby to Me : Apasal..??
Me to Hubby : You ni melampau la...
Hubby to Me : Apa nya ni..??
***
Then I showed him all the text messages I received earlier... Terduduk la member.. Tak terucap la SORRY nya.. He he.. kan syok..!! Dengan ini termeterai lah janji nya, "You nak makan apa, you nak hadiah apa..???" Part ni la best. Sebab dapat mintak apa benda pun. He he he... so lepas Maghrib, off again to East Coast Mall, to my favourite place Black Canyon Restaurant.. Then tapau BIG APPLE DONUTS.. Yumm, yumm, yummyyyy... Hadiah..?? Dia tau saya suka apa..!! Thank you my dearest hubby..!!! Thank you..!! For everything..!!
***
p/s :- Moral of the story, he he.. biau depa lupa. Later one aahh, can ask for so many things one maaa..!!! Then can mengungkit2 one la.. "U forgot my b'day haaa..", "how can one laa.." and banyak lagi.. Yes..!!! Hubby pun dok kata, "habis la I setahun lagi ni.. kena tahan la telinga ni.." (Tu laa.. sape suruh lupa..!!!) Mesti dia set reminder lepas ni.. ha ha, hi hi, hu hu..!!

17 comments:

Mama Rock said...

mulan...happy birthday! semoa panjang umur, murah rezeki selalu. offer nak mintak apa2 tu ada valid period ke boleh mintak all year long ;)

Neeza Shahril said...

Happy Birthday Mulan!!!
hehee.. hubby lupa ye?? biasa lah tu.. lelaki susah sikit nak ingat walaupun important dates..
Neeza pernah kena gitu. Then, hubby set kan kat hp dia.. hehee..
tapi still tak aci sebab bukannya dia memang ingat kan.. hehee..

maklang said...

happy birthday mulan...nasib baik maklang bukan Zaiyan...kalau tak mau kena jugak tu....

so dapat hadiah apa? ke biarlah rahsia?

ajzie said...

happy birthday ooooo mulan...

Moga ceria2 dan gembira selalu..

Kak Lady said...

Alahai Mulan...happy Belated Birthday tau...semoga dipanjangkan usia...dimurahkan rezeki dan bahagia bersama famili selalu hendaknya...

Syok jugak bila hubby tu lupa kan...dpt demand hadiah...tapi cik abang akak tu...dia ingat ke tak ingat ke...tak dpt pun hadiah...camaner nak buat tu?

-akuni- said...

Happy belated birthday Mulan... sy pun pernah lupa besday hubby, 2 kali pulak tuh....

Nak tengok senam poco-poco boleh tengok video kat blog saya kat entry sibuk bersukan atau boleh pergi tengok kat sini fyroo.com

MULAN said...

mamarock: tq, tq.. he he offer tu sampai nx b'day la kot..

neeza: tq, tq.. tu la. mana boleh set kat reminder hp kan.. tak aci la..!!! tapi syok bila tengok dia lupa..

maklang: timakasih maklang.. hadiah?? hhmm.. tak tau apa nak mintak ni..

azie: timakaseh.. tq..

kak lady: tq, tq.. takpe, hadiah dari suami berpanjangan.. he he.. demand je bila2 patut esp time2 sale tu. kot tak bagi, cakap je la.. "hah, u lupa b'day i kan!!!"

akuni: tq, tq.. dia tak marah ke? nanti saya tgk poco2 tu.. tq..

Pondok Al Imran said...

Happy Belated Birthday to Mulan, agaknya yr hubby lupa kot, maklumkan asyik dok ingat kat plant tgh shutdown kot, nanti mesti dpt hadiah special dr hubby

Ayah said...

mulan.. agaknya dia bukan lupa tapi taku ..' speaking without permission '

zany said...

mooland (slang sikit bunyi-jangan marah aaaa) happy belated birthday, semoga dirahmatai Allah s.w.t seisi keluarga.

zino said...

selamat hari lahir semuga panjang umur murah rezeki dan di permudah segala urusan...

elok juga hubby lupa dapat hadiah pilihan sendiri hehe

Kak Elle said...

Mulan HAPPY BIRTHDAY SORRY I tak masuk 2 hari dah tertinggal pulak....eh dapat laptop baru ke yg di-idamkan tu?

pB said...

bila nak update nie???

Lollies said...

wowser to your positive attitude yang dia lupa date. i have come to a stage yg lupa tak apa, i'll tell and let him make up.

happy birthday!!

JoKontan said...

mulang...Happy Belated Besday ! Yang keberapa agaknya ek ? 26.. Semoga Mughah Rezeki Sokmo. Mari Main bowling dok ?

MULAN said...

kak na: timakasih..

ayah: hhmmm.. selalu la camtu..

zany: tq, tq...

zino: he he.. apa nak mintak yek??

kak elle: tq kak elle..!!! nak lain la..

pb: nanti sat.. banyak hal..

lollies: syukran.. he he.. sabor ni..

jo: tq... tq.. ada ole2 ke..?? tak leh pi kot.. nak jenjalan..

cikdinz said...

hepi besday kak....