Thursday, May 8, 2008

WEEKEND IN MARANG & KUALA TRENGGANU..

Ahaaa... last weekend (cuti Labor Day + weekend 3 hari), kami dapat chalet kat Marang saja sebab (padan muka, lambat book...!!!) semua hotel & resort chalet di KT & Pulau Kapas dah penuh..!! But not bad la dapat chalet baru & tepi pantai betul2..

Lepas hantar hubby pi jetty (nak pi diving), I drove the kids to Kuala Terengganu. Lepak kat Pantai Batu Buruk.. makin cantik.. besar playground sini..

Then to Kuala Ibai.. ada fastboat lagi.. tersergam Clubhouse di seberang sana..

Terengganu Equestrian Resort.. interested anyone..?? Syok wooo..

Waiting for daddy @ Jetty Marang..

Nun di sana, Pulau Kapas.. "Hi hi... bye bye.."

Just behind our chalet..

Masjid Kristal @ Taman Tamadun Islam, Pulau Wan Man di Kuala Terengganu.. berkilau2 kubah dia, berpinau2 biji mata den..

Di dalam Masjid Kristal, dekat mimbar..

The very very cantik one... ramai betul visitors weekend tu coz Kedah pun cuti 3 hari kan kan kan..

Entrance to Taman Tamadun Islam..

Ada playground jugak.. happy la budak2..

Belum siap sepenuhnya.. ada banyak masjid mini dari seluruh dunia... Taj Mahal, one of them. Yang lain tak dapat pi dekat2, still under construction..

16 comments:

ZLAA said...

Terengganu ni banyak betul masjid-masjid yang istimewa. Harap-harapnya masjid2 tersebut diimarahkan. Seronoknya cuti-cuti.

maklang said...

bila pulak maklang nak pi tengok masjid kristal tu...

Kak Lady said...

Mulan...akak baru nak cadang2 ajak anak jenjalan cuti sekolah ni...hubby dpt balik kot...tapi masih tak dpt buat keputusan nak ke mana...kalau kat chalet tempat Mulan duduk tu okay tak? Ada swimming pook?

pB said...

salam Mulan



seronok jalan jalan nyer

pB tahun ni kena 'grounded'.
Anak anak nak UPSR ....

MULAN said...

zlaa: memang senang nak berhenti solat sbb sini merata2 ada masjid. sini mmg masjid sentiasa digunakan..

maklang: jgn pi lagi la, tunggu betol2 siap baru syok sikit..

kak lady: chalet saya budget punya sbb semua dah penoh. takde pool tp kat marang. kat kuala t'ganu ada byk, permai inn,grand con, seri msia, sutra beach resort dll.. saya selalu google je tp chalet saya pi tu, staff hubby yg kasi tau..

pb: masa saya belom tiba.. apa2 pun takpe, berkorban utk anak2 kan.. disember nanti cuti sakan la..

adiejin said...

one of the reason Si Pak Idris tak jadi MB..the taman tamaddun ISlam...kesian orang tua tuh

Kak Elle said...

mulan cantik nya masjid krystal tu...wah daddy gi diving anak2 enjoy sakan juga bersama mummy dia.

faizabelle79 said...

bestnyer dapat chalet betul2 tepi laut..dah lama kami x holiday tepi laut gitu..nak p pulau kapas lak rasanya nanti..trengganu mmg lawa..

simah said...

saw d mail... thanks...

memang u r tempting me l.. tapi tu la... nak merayap memang boleh..tapi budget tarak la mulan....takkan i nak tido bawah pokok kelapa..makan pisang minum air kelapa kot? hahaha but then...well..u 'll never know... i imght just tetib *happen*to be there! hahaha

p apa pun..keep in touch :0)

silversarina said...

bestnya bercuti di KT.

selamat hari ibu !!

arsaili said...

Salam..happy mother's day..May ALLAH bless you always

MULAN said...

adiejin: yo ko??? laaa, awat lagu tu?

kak elle: memang cantik tapi belum siap. nanti kalau datang sini, boleh la visit.. he he.. dapat upah layan anak ok la..

faiza: mai la sini.. banyak pulau ada kat t'ganu ni.. sewonookk..!!

simah: i dah kemas bilik utk u tau..!!!

kak rina: boss ada tu, ajak la jalan2..

happy mother's day to u too!!!

arsaili: thanx a lot..

Pondok Al Imran said...

Laa, Kak pun balik KT juga on Friday after solat Jumaat, singgah makan sotong celup tepung kat Marang, tak adalah jumpa Mulan pulak ya, mlm pulak pegi round2 kat Stadium baru, sempatlah tengok rehearsal utk opening ceremony pd mlm esoknya, Pagi Sabtu sempatlah pegi Masjid Kristal tapi tak masuk dlm, just round dgn kereta kat luar, tengok pun mcm under constraction lagi.

Cat Cat said...

Mulan,
Aduh, cakap pasal Marang, teringat pakwe Cath dulu2 from Marang. Apa nak buat, dah takde jodoh, kan...???
Eh, masjid tu cantik sangat... Teringin nak buat lawatan pulak...

MULAN said...

kak na: laaa... patut kita picnic kat pantai batu burok tu..

catcat: adus, itu lah jodoh namanya.. tunggu siap betol baru pergi la. maybe another 6 months kot.. tak tau la budget depa..

Hannan said...

taman permainan kat batu buruk tu :)
my fav place dari kecik..
selalu pergi sana :)
main slide ...
huuhuuhu