Thursday, May 15, 2008

APSAL SIBUK SANGAT NI..???

Maakkkk aiii.. apa yang sibuk sangat lately ni, tak tau nak citer la. Macam la anak sedozen, dua orang ni pun macam lipas kudung dibuatnya. Rentetan dari Morning Coffee di rumah saya last week (tak sempat citer), mencari hadiah untuk cikgu2 Zharif & Marsha, hingga lah ke hari ini saya dikerah ke Kuantan untuk service kereta >1000km.. Prgghh.. kena cancel plan Ladies Lunch @ Dungun (tak dapat den makan free).. Thanx Kak Liza untuk entry Morning Coffee tu.. Satu gambar pun saya tak sempat ambik..


Dah kena lecture dengan hubby, pandai bawak kereta tapi tak tau jaga..!! Tak perasan la..ini bibik & driver banyak busy lah.. Fetch Marsha during lunch time @ 12 pm, kot tak, mana nak sempat. Normally dia habis sekolah 2pm. Nasib tak lama service kereta @ Kuantan tadi, sempat lari pi East Coast Mall (tempat soping baharu kat Kontan) untuk terjah Big Apple Donuts tadi. Dah 2 minggu berturut2 tak dapat, betapa lah ramai nya manusia beratur untuk beli donut2 tu. Lepas gian la ni.. Tu pun dapat sikit.. Alhamdulillah..



Balik tadi, Zharif kasi satu beg plastik. Katanya "ada kakak high school give you this, we went to her house last time for dinner.." Wallaaa.... best nya dapat ole-ole dari Jogjakarta. Terima kasih, terima kasih.. Waduh waduh, saya suka bangat gitu..!!! Hadiah Mother's Day tu (sendiri perasan).. He he..



Semua busy dengan preparation Hari Guru, saya pun sama sibuk cari gift untuk guru2.. Alaaa, sikit2 tanda terima kasih kerana mengajar anak2 saya. Sini limited nak cari barang, saya pun terjah kawan yang juga seorang toke Tupperware untuk soping hadiah cikgu. Dapat beli bekas air/makanan, less than RM10 per piece, ok la kan, depa boleh pakai. Once a year untuk cikgu2 tu. Semenjak dua menjak balik Msia ni, saya jadi hantu Tupperware. Tak pernah order via katalog, saya suka beli apa yang kawan ni order lebih semasa offer (kira nya saya ni geledah kotak offer je la). Harga pun very reasonable, dan saya dapat tengok barang2 tu depan mata. Nanti tengok katalog lain, yang dapat nya lain.. mau nyesal nanti.. Saya beli yang offer saja tapi dah hampir penuh kabinet & fridge (eh eh ada space lagi laa..!!!) Hampir semua dah pakai, kalu pecah, tukar saja beb..!!! Pulak tu boleh bayar sikit2.. wokey la tu..!!


Colorful containers... sukanya saya belek2 lemari ni.. Marsha pulak suka sangat la belek barang2 ni especially yang bersaiz kecik2 tu... Pernah jugak hilang satu/dua dan saya jumpa dalam toybox Marsha..!!! Huwaaaaa.... jangan hilang sudah ler.. Penat lelah nak dapatkan semua ni nak ooiii...!!! Tapi saya juga masih setia dengan product Lock & Lock. Untuk bekalan anak2 sebab kemas & senang depa nak bukak/tutup.

14 comments:

Kak Lady said...

Mulan...akak dulu jadi dealer tupperware...memang banyak jual...dah sekarang malas dah...sebab susah nak kluar...

Tapi memang minat kat tupperware...tak kiralah kecik ke besar...

Akak ni baru abis balik shopping hadiah untuk cikgu2 Fareez...bukan main lagik dia awal2 dah pesan nak beli aper...

Lollies said...

oohh saya pun suka prodct lock & lock tu. senang betul nak bukak tutup especially for the kids. and kemas. tutup dia dah lama pun taklah seakan terjongket akibat buka tutup banyak kali.

cuma tupperware tu berkaler-kaler lah.

waaahh amat bagus buat morning coffee

Pondok Al Imran said...

Amboi, buat morning coffee tak ajak pun kita ya..... Kak pun minat jugak kumpul tupperware, pernah masuk ahli, bukan utk jual pun tapi utk kegunaan sendiri, at least dptlah jugak harga diskaun, kalau yg kecil2 tu byk yg hilang, si Afiq selalu tinggal kat kelas kalau dia bawa bekal kat sekolah

easylady said...

mulan, kalau ada maid depa tak tau nak hargai tuperware2ni. Akak banyak beli, pastu depa hilangkan tutupnyalah, dan macam2 lagilah. In the end tinggallah dua tiga aje.

Sekarangni akak pakai lock and lock tu.

Cuti2ni gi KL tak?

Kak Elle said...

wah mulan apa yg sibuk sangat?tupperware mine byk yg tak pulang...dari satu almari tinggal half aje:(

skg guna aje plastic containers..senang tak payah pulangkan...haha

zino said...

tuperrware dalam esbok tu nampak cantik je tersusun.. mudah nak ambik apa2 benda.. kat rumah tu..berserabut nampak nya hehe nak kena minta mem tengok gambar tu hehe

silversarina said...

Ehhh morning coffee tu mesti best, bila lah nak jumpa di kemaman, dekat tapi jauh... makcik kemaman ni taktau cari time free lagi saat ni.

Dulu akak macam kak lady dealer tupperware , sekarang banyak yang tinggal tutup , orang hilang tutup akak hilang bekasnya . Dulu bagi orang makanan bagi tupperware, sekarang tak dah, guna disposable je .

MULAN said...

kak lady: tu la, sbb kena kerah dgn anak2 ni la, nakkan hadiah utk cikgu2..

lollies: tu la sbb lock&lock senang depa nak tutup/bukak kan. tp tupperware color2, cantik kan..

kira 1st morning coffee tu kat sini. agenda hari tu discuss jamuan makan utk hari guru kat sekolah.

kak na: malas jd ahli sbb tak reti nk jual. sbb dpt harga murah, saya beli je la dgn dealer ni. semua utk pakai. zharif & marsha pakai lock&lock pi sekolah. nanti hilang tupperware, saya pulak naik angin... he he.. sayang la...

kak izzah: sbb pakai sendiri ok la.. sayang kan kalau hilang.. tak tau lg pi kl ke tak.. kalau pi nnti saya calling2... he he.. nak kacau la..

kak elle: kasi org mesti kasi disposable punya, sbb mak punya pun dah byk hilang. dia dah warning, jgn kasi org guna tupperware..!

zino: kalau tak susun, nanti jadi huru hara kabinet tu nanti. saya pun kena susun dlm fridge tu, sbb nanti tak jumpa, pening kepala dibuatnya..

kak rina: agenda morning coffee tu utk discuss jamuan hari guru di sekolah pd 18/5. saya offer tempat je & masak sikit2. nanti free kita discuss & makan2 kat rumah saya ya..

laaa..kalau kak rina dealer, saya boleh beli dgn kak rina jgk.. mmg la, toksah bagi org tupperware, kasi yg disposable je.

Cat Cat said...

Mulan,
Cath pun gila tupperware... Berlambak kat almari... tapi guna tidak... Hubby kata Cath buang duit aje... Macam2 size ada, Mulan...

maklang said...

maklang pun ada ccount jadik dealer..tapi masuk untuk sendiri. Sape nak boleh go thru maklang, ambik je harga dealer..no problem!

Memang bibik tu tak tau hargai tupperware. Pada dia sama aje. Ada ke dia jemur tupperware besar tu kat panas buat macam baldi! Hangin satu badan!

goboklama said...

amboi,sukanyer tengok lemari & esbox mulan,very t organized gitu. Cuba dtg umah qisst, ada menatang peliharaan lagi,hikhik..

arsaili said...

salam..aiseh kak mulan..sama la kita busy tahap gaban..saya dah up skit busy petala ke 8.. ahaks

simah said...

almari kat rumah tu cukup tak utk semua present n future tupperware tu mulan cayang?

MULAN said...

cat cat: beli tp'ware tak buang duit sbb kita akan pakai walaupun tak selalu.. seasonal..kan kan kan..

maklang: oooo... ok lepas ni buleh order kat maklang la..

qist: ya ke? ada mini zoo ka?? cantik ni..

arsaili: he he.. nak buek camno lagi.. queen of the house camni la korjo nyo..

simah: isshh, cukup la. tak mau penoh sangat lemari tu, nanti nak soping barang lain lak..