Monday, March 24, 2008

MISCOMMUNICATION...

Click the picture & READ :


I'm sure many had read this via emails etc... Berlaku pada sumer2 orang dalam donia ni kan kan kan.. suami & isteri, majikan & pekerja, antara kenkawan, antara pemerintah dan sumer2 lah.. There was one day, a fren's hubby & BIL pi one hyper market ni. Cik Kak tu lupa pulak ada barang tinggal daaa, so she called him but cud only talk to his BIL je (hubby tengah driving lol..!!), "Tolong pesan kat Abang, belikan Roti Pratha 1 packet. Dalam tu ada 5 keping je.." Buley aje kata si BIL tu..!! He he yang sampai ke tangan Cik Kak ni = 5 packet Roti Pratha dengan jumlah 25 keping kesemuanya!! Me & hubby?? Banyaaaakkkk.. kes2 seangkatan dengannya...!!! Tak terkira lol..!!
*****
Mesti ramai terkena pasal benda2 camni kan. Pesanan pon buley jadi lain. Kenkadang soalan atau andaian dijadikan fakta sesetengah pihak. Tak ke jadi kontroversi lepas tu?? Aiyyaa.. buleh sakit jiwa dibuatnya. Saya dulu2 suka dok ikut je orang sebab takut takde kawan. Bila berpersatuan, tak larat la pulak sebab keje2 volunteer dah jadi macam terpaksa. Priority kita kan lain2, agenda & interests kita kan lain2. Tapi tu lah, tak ikut kang, dikata tak nak bercampur orang pulak dah. Tapi takde la saya boikot langsung. Saya selalunya jadi bidan terjun or 911. Menetap jauh dari community yang biasa meringankan otak & minda saya. Huh... I dont mind the distance at all..!! As hubby always mumbled dulu2, "Lead your own life la, buat apa yang u suka, make frens with everyone, grab the chance & experience bla bla bla.." I did that & I was happy then.. I've made lots of frens & I miss them so much..
*****
Apa2 pon, syok gak dok Kerteh ni. As for now, sini aman & tenteram.. Aiyaa.. sunyi la pulak kenkadang.. Close frens saya dulu selalu kata.. "JUST BE YOURSELF, girl.." ~ I did & I will.. ~

9 comments:

-akuni- said...

Puas jugak makan roti pratha 25 keping heheheh....

P/s saya ni anon in the previous entry, dulu kita ~Ni~ dari blog sejenak di hari ini..

easylady said...

jom datang KL kita bborok.

arsaili said...

b4 jadi ho chi min lady now lady in kerteh lak..ahaks...tapi bes leh makan kepok lekor dan makang ikang bebanyak...

ladys said...

Hahaha...gelak akak baca memo tu...dari panjang dan jelas maksudnya dah jadi pendek dan bertukar pulak maksudnya...

Memang selalu jadi camtu...lebih2 lagi kalau message tu diberikan pada anak2 atau tak berapa jelas maksudnya...

Makang ikang...nasi dagang...ikan aye...bestkan?

zino said...

kertih tu dekat ke dengan rumah mak lang? kami dah singgah pun rumah dia.. hehe

silversarina said...

baguslah kalau dah boleh sesuaikan diri di kerteh, memang sunyi bila anak-anak ke sekolah , akak pun nak merayau hari sekolah tak dapat sebab nak ambik/hantar mimi sekolah dan kelas kafa...

25 keping roti prata boleh buat kenduri kecik :P

MULAN said...

akuni: kita tau awak dah tukar sumer2 tu.. lama dah tak pi s'alam. meh sini la jenjalan..

easylady: syoknya kot dapat buat gitu.. meh la kerteh lagi. tak dpt jumpa hari tu..

arsaili: kopok lekor buleh jadi dinner utk kami.. sakan makan bagai nak rak.. seafood2 celup tepung awak dah try tak? sedap giler lol..!!

kak lady: sokomo2 nya gaduh dgn suami benda2 camtu la..kena sabor sokmo..

zino: tu la.. kita balik kontan.. almost evry khamis malam dah cabut balik..byk benor halnya..

kak rina: tu la saya suka melangok kat sekolah. jgn tka tau, hari ahad saya pi menyapu kat kelas zharif. hari tu dia duty, kelas pun ya amat kotornya.. ambil peluang lepak kat sekolah la tu..

ajzie said...

kekadang rasa seunyi juga kannn. Nasib baik ada anak2 kawan berbual dan bergaduh..hihihi..
Tu yg kena buat reunion2 tuh hihihi.


P.s
Roti Prata 25kpg.... mak aiii..

MULAN said...

kalau ramai dekat2 takpe jugak, ni sumer jauh le sangat2.. rasa nak join aerobik lak, tp tak tau la kesungguhan tu nanti..