Wednesday, March 19, 2008

HOLLA FRENS...


Ullalaaa.. been away for genap sebulan. Miss laa the everyone in the blogosphere the so very very much one la. Nak buat camna, semua hal pun di bawah kemampuan kita. Moga saya dipermudahkan segala urusan di hari2 yang mendatang. Prrgghh.. moral dari pengalaman saya, janganlah start business dengan sesape pun. Nak buat, buat lah sendiri2. Pasal duit2 ni, boleh jadikan manusia buta, putus sedara mara tau. Saya yang angkat kaki tanpa dapat se-sen pun, kena tempias jugak. Semoga Allah beri petunjuk pada semua yang terlibat.. Ingatlah, rezeki ada kat mana2, selagi kita usaha sendiri, tawakkal & sentiasa lah berdoa kepada Allah..
***
Dah kena camni, mak kat Kontan tu pun apa lagi, membebel la bagai nak rak. Nak buat camna, arwah bapak yang start. Percaya kat orang bulat2 tergolek. Bila dah meninggal, kita lak yang kena take over. Tak pasal2, daku yang semput napas. Ingat dah nak abis nyawa dah.. Badan tak sakit, jadi sakit. Nak pi jumpa doktor, belum nazak lagi. Lagi tak kena hangkut, takde la nak pi jumpa doktor tu. Ingat pregnant dah, tak pulak pun. Alhamdulillah, googled... googled... surfed this link - PURSED LIP BREATHING.. baik dah semput daku..
***
Mata pulak buat hal, pikir punya pikir, sampai tak leh tido. Paling lama 3 jam je buleh lelap. Nak surf pun, tak leh sebab tak tahan dok ingat benda yang tak settle ni. Eiiyy.. Nauzubillah.. Mata dok jadi kabur, kadang berair, kadang jadi kering kontang. Nak pi doktor pun tak guna. Googled lagi... Alhamdulillah.. Try la ni.. EYE EXERCISE, memang berkesan. My blurry blurry vision tu baik sudahnya.. Malas nak pikir, symptoms untuk ini itu sana situ dah.. lagi fening nanti..
***
Barang2 dari Vietnam dah 95% keluar dari kotak2 & bermastautin di tempat yang patut. First 2 months dulu, occupied dengan barang2 untuk dikemas. Masuk bulan ke 3 ni, buat hal pulak. Terkadang rasa sunyi yang amat sangat. Ada jugak kawan2, tapi sibuk dengan baby, ada yang keje, segan nak kacau. Nak meronda pun, takde tempat nak dironda kat sini..!!%$^&#* Dok tunggu shopping mall baru yang tak siap2 tu, aduhaaaiii..
***
Alhamdulillah last week masa school break ada cousin's wedding, takde la kami stuck kat rumah.. Pastu hubby ada pulak forum kat Marriot Putrajaya, Tuesday to Thursday. So melepak la kami kat Putrajaya. Dok tido je kat hotel, tapi pagi2 terus bertenggek kat Precint 8, my aunty's place.. Another aunty yang baru dapat menantu tu ada kat Sg Merab, Kajang, 10 minit je lalu dalam hutan.. Kesian tetamu datang, ramai tak jumpa rumah tapi datang jugak walaupun lambat. Dok taruk 28 papan tanda tapi.. memang susah nak cari sebenornya tempat tu.. Yang ada driver, awal2 lagi the day before wedding tu, dah pi recce tempat tu.. Pada kad, ada 4 suggested route, entah mana depa masuk. Yang pelik, special guests dari Singapore, senang sangat cari rumah ikut North-South H'way tu.. Depa kata ikut map pada kad je..!!??%^$#

***
Tapi semenjak blogging semula ni, hati rasa berbunga2 semula untuk jumpa kenkawan bloggers, rindu beb... walaupun tak nampak kat mata, dalam hati tak leh lupa punya..
Nun di seberang, mau pun se-dekat JALAN CABANG..


Glitter Words

15 comments:

silversarina said...

welcome back.... risau tau lama sangat menyepi... apapun akak harap semuanya semakin bertambah baik, segalanya berlaku adalah dengan kehendakNYA jua.. kalau melencong ke kemaman tu just drop by, akak ada je kat rumah ni...


cheers!!

Cat Cat said...

Wah, dah lama rindu kat blog mulan... Welcome back ya... Take it easy... I agree with you, nak buat bisnes, sendiri jugak bikin sudah... takyah nak share2 with orang... susah nanti pasal duit lah, time lah... Banyak hal... Sendiri bisnes is the best.

Kak Lady said...

Alahai mulan...ingatkan kemana menghilang...rupanya sibuk dengan macam2 agenda...tak sihat pulak...kita pun rindu kat awak tau...Welcom back..

Harap2...Mulan dpt tenangkan fikiran menghadapi apa jua masalah...kerana dengan fikiran yang tenang...banyak masalah yang boleh selesai...

Semoga sihat2 selalu...

ZLAA said...

Mulan, Patutlah lama menghilang. Rupanya ada byk hal. Welcome back. Selamat kembali berblogging, seaktif kawan-kawan senegeri you, Kak Rina and Mak Lang. Happy selalu ya..

Anonymous said...

Welcome back, ramai betul peminat Mulan, semuanya rindu nak tahu yr latest update, Mak Lang dah bagi tau kat akak, ada kain utk dijual, nanti bolehlah kita pegi rumah Mak Lang bila dia balik dr KL nanti, barang2 lebihan dari Vietnam tak ada ke yang nak dijual

Pondok Al Imran said...

Welcome back, ramai betul peminat Mulan, semuanya rindu nak tahu yr latest update, Mak Lang dah bagi tau kat akak, ada kain utk dijual, nanti bolehlah kita pegi rumah Mak Lang bila dia balik dr KL nanti, barang2 lebihan dari Vietnam tak ada ke yang nak dijual

Kak Elle said...

mulan in biz there's ups and down and nak buat biz buat on your own...susah kalau nak berkongsi niaga kan?Harap semua dah dapat di settlekan.

hmmm....org jln cabang tu busy selalu melancong ... mai aje ke sg macam Rina I selalu i rumah aje ni lagi atok masih di hospital...tak jln lansung...pegi balik hospital aje

pB said...

salam ....

lepas ni jangan hilang lelama sangat nyer.
RIndu pB .
Singgah singgah asyik dok ada Bina 5 ayat tu aja ...
he he he

harap lepas ni semua masalah akan dpt diselesaikan ...

Anonymous said...

Hi Mulan, boring-boring bloghop lah ke sana sini... kalau boring jugak tido le... saya ni kan most of the time memang dok rumah aje kalau bukan hari bekerja sebab tak tau nak ke mana.. satu sebab nak pergi mana2 pun kena pakai RM, lepas tak ada pulak yang dekat2, yang jauh tu tak reti pulak nak pergi sendiri...




Ni dari Shah Alam.
My new blog url: kularilari.blogspot.com

maklang said...

ni orang jalan cabang curi2 masuk...sibuknya orang ni!

Fon no awak awak tak ada pada saya, entah letak kat mana. Tukar hp baru pulak, belum sempat transfer seme no.

Nanti datanglah rumah. Insyaallah wiken ni kita free..

MULAN said...

kak rina: sedih nya bila nengok ramai rindu kat kita. alhamdulillah ramainya kenkawan kat sini.. nanti kalau melencong, kita singgah ok..

catcat: if a small business tu maybe not that bad, tapi kalau dah sdn bhd ni.. u know the procedure etc tu, mak oii gila la complicatednya..

kak lady: saya serah pada takdir je la lepas ni.. ada hikmahnya tu.. adus..adus..

zlaa: saya kalah dgn maklang & kak rina pasal update blog ni. berebut satu hal, pastu house chores..!!!! aiyaaa.. hait.. nak tergolek pon takde masa..

kak na: wuuii.. maklang byk hasil mahsul dari indon yaa?? jom kita serbu umah dia..

MULAN said...

kak elle: the agreement is still with me. apa2 pun saya dah usaha. moga Allah mudahkan segalanya..

pb: takpe pb, Tuhan maha kuasa. moga mereka sedar akan balasannya kelak. kita pon rindu kat semua tau.. dapat baca je blog tp tak mampu nak komen & update..

anon/shah alam: thanx for dropping by. saya ni orang rumah all the time, tapi byk masa atas jalan sebab jadi supir anak2, hantar amik sekolah. meh la jalan kerteh ni.. he he..

maklang: kak rina dah kasi. nanti kita sms. busy dizzy ni...!! tapi ok la sikit sebab dah terjah mereka yang fasih undang2..

Anonymous said...

Online Pharmacy for Cialis, Levitra, Tamiflu, Viagra. Order Generic Medication In own Pharmacy. Buy Pills Central.
[url=http://www.itpill.com/]Order Top Quality Viagra, Cialis, Levitra, Tamiflu[/url]. canadian generic pills. Cheapest drugs pharmacy

Anonymous said...

In addition to, we accord deduct Viagra pharmacy, which is measure effective in use than other popular order Viagra Online Erectile dysfunction Viagra chemist's shop online drugs.

Anonymous said...

Bravo, your phrase simply excellent