Thursday, February 14, 2008

BORING, TOYOL & 5 FAV LINKS..!!!!

BORING...!!

Habis la rimau malaya ni.. beginning to feel BORING.. Oppss bahaya ni. Went back to Kuantan during CNY break to welcome baby Zara Imani (anak sedara ke 6), together la Majlis Aqiqah baby tu. Syoknya bila sanak keluarga berkumpul. Macam raya je. Lupa bawak balik camera, ingat dalam hati je la majlis tu. We had to go back on Saturday nite as Zharif has to go to school on Sunday. Prrgghh... sabar je la dengan cuti weekend yang tak sama waktu ni. Tension jugak. Nak buek camno, cari makan kan. Lepas balik tu memang la terasa boring yang amat2 lah.. Terkadang rindu yang amat ke kenkawan kat Vietnam. Susah senang tanggung bersama, 10 tahun beb.. macam kelorga sendiri dah depa tu.. He he, boring giler nanti, saya nak kacau Maklang la pulak.. kesian pulak dia keje..
TOYOL pulak dah..!!!

Semalam pagi tiba2 rasa seghiau darah, naik bulu roma tiba2 masa dok basuh pinggan. Eiikk, apasal lak ni?? Makin lama makin rasa. Ni tak leh jadi ni. Terus talipon Cik Pah, kawan/jiran yg kenal baik dari Vietnam dulu. Dia dah balik 2+ tahuh. Citer kat dia, rasa seram sejuk. Pastu dia citer pulak orang dok sembahyang hajat kat Surau RP sebab ada toyol..!!! Aiikkk, aku ni nampak je macho tapi lomah gak badan bila dengar benda yang tak sedap dengar ni. Esok nya pulak, another fren citer jugak, ustaz depa ngaji pon ada citer. Mulut ni dah tak terhenti nya lah membaca. Rumah ni besar sangat untuk kami berempat. Nak panggil sorang2 kalu jauh, memang macam tarzan lah jeritnya. Nasib geng2 bujang je dok sebelah ni. Today I feel much better, tak tau la ngapa jadi camni.

TAGGED by Kak Lady..
To list out 5 of my favourite links..
Then tag 5 more people to share their links.
They can be business links, favourite sites, affiliate links, whatever you want.
At the end of the tag, we would be able to share good link from others.

RULES:
1. Must be clean, no X-rated sites.
2. Only 5 links.
3. Must tell 5 people.
4. A link back to the person who tagged you.
5. An active link.

So, here we go.. (banyak lagi bebenornya...)

1. Recipe Centre ~ he he.. having fun by looking at all the recipes & pictures.. drooling lol..!!
2. Download Lagu ~ apo layi kojo den... dah takdo kojo lain la ni..
3. World Map ~ tengok Bumi via satellite.. tak dapat jadi Angkasawanita kan..
4. Trip Advisor ~ tengok tempat2 menarik ciptaan Ilahi.. ada rezeki sampai, takde rezeki kita tengok je la kat site tu je la..
5. Asia Rooms ~ sesaja melihat list2 hotel/motel baru & lama kat seantaro dunia.. reliable.. kami memang selalu book hotel/motel kat sini je.. very very ok la so far..

WARNING !!!!
Macam kata Kak Lady, tagging ni tak de langsung paksaan, ada masa & rasa, boleh la buat....
He he... saya nak tag (kot dah kena tu takpa la..)

1. Qistina
2. Zlaa
3. Lollies
4. Azie
5. Zakiah
Just for fun, takde lain.. Boring jugak ni..

16 comments:

Kak Lady said...

Mulan thanks sebab menyahut tag yang akak beri...oooh...rupa2nya cik Mulan kita ni suka jenjalan...kak lady pun suka pi jenjalan tu sebab suka tgk gambar2 kat blog orang...hehehe...

Tgh map via satelite tu kak lady suka cari2 rumah2 sedara mara..kadang jadi teruja bila jumpa...

goboklama said...

miss u too!!! alamak,baru bangun tidur dh kena tag? mcm sesajer nk bagi bahan kn mulan nih? Akn kuusahakn juga (lmbat cepat je),insyaAllah. Anyway,ur links r cool!!

pB said...

Salam ...

ee ee eeeeiiiiiii

udah ler skrg ni kat tibi asyik dok tayang drama pelik pelik

susuk
saka
bilik no 13 ....

Kak Elle said...

mulan mmg kalau tinggal rumah besar ni dah duduk sorang2 waktu siang macam2 dlm fikiran dtg kan?

zlaa said...

Mulan, Thanks. Sekarang ni tengah busy sikit. Bila free, I akan buat. Boring? relax-la while you can..

silversarina said...

salam,

Ada lagi ke toyol? masa akak duduk situ tahun 1989 pun dah ada katanya... tapi memang rumah you duduk besar betul ( akak dulu rantau bukit je !)

Take care !!

MULAN said...

kak lady: syok sendiri bila pi kat maps.google tu, rasa macam terbang sendiri je..

qist: he he.. kalu senang & tenang, buat je.. kalu tak, toksah susah kan diri tau..

pb: memang la saya gemor langsung tengok sumer2 tu..

kak elle: tak tau la ngapa lately rasa camtu, eiiyy pulak tu, tak boleh mengaji sekarang ni..

zlaa: no hurry nor compulsory.. suka2 hati je..

kak rina: ya ke??##$$?? dah lama ke ada?? aiyaa.. pindah kemaman la..

Lollies said...

he he. i tengah mengarang ni.

Cat Cat said...

Mulan,
Post lah sikit cerita toyol tu... Dulu kat Malaya, Cath pun pernah dengar cerita toyol from my malay girlfriend... Macam2 minah ni cerita kat I... Orang minyak lah, toyol lah, pointianak lah.... Serammmmmm!!!

ADIEJIN said...

just wrote a posting about things macam toyol dan seangkatan...

silversarina said...

mailah pindah kemaman, setakat ni tak de dengar pasal toyol lagi... rantau tu memang tempat 'dia' lah..tapi usah takut .

MULAN said...

lollies: toksah le kalut, pelan2... just for fun..

cat cat: tak mau laa.. lagi saya cerita nanti, lagi saya imagine yang karut2.. but i think kak rina (silverina) tau banyak kot.. let's korek from her..

adiejin: aduss... ingat dah abih citer ni.. kebetolang dok..

kak rina: citer la detail dlm blog, saya ingat kat belah bukit, rupanya belah laut ni ha, area saya.. huwaaaaaa... dont bother me laaaahhh..!!!

maklang said...

kalau boring talipon aje..maklang pun boring kat opis tu kadang2...macam ari ni mengantuknya lah ya amatz!

Anonymous said...

buy bactrim without a prescription overnight buy bactrim es online without prescription buy bactrim online buy bactrim f buy bactrim without prescription buy bactrim
[url=http://bactrim.eventbrite.com/]buy bactrim online [/url]
buy bactrim without prescription
alcohol glucophage glucophage online pharmacy glucophage medicine side effects of glucophage glucophage side effects glucophage 500mg glucophage and pcos
[url=http://takeglucophage.eventbrite.com/]glucophage me [/url]
glucophage online pharmacy
msd proscar proscar false readings generic proscar buy proscar online cheap proscar online teva proscar proscar news
[url=http://proscar.eventbrite.com/]proscar news [/url]
msd proscar
buy levitra without prescription impotence solutions q buy levitra q buy levitra online viagra vs levitra genuine levitra no prescription uprima
[url=http://virb.com/yalevi]generic levitra [/url]
apcalis levitra viagra
zithromax medicine order zithromax online zithromax without prescription generic zithromax order azithromycin generic zithromax order 500mg zithromax allergy zithromax dosage
[url=http://virb.com/bono]zithromax skin [/url]
zithromax skin
-------------------------------------------------------------------
[url=http://fotak.ru/stats.php?r=o-mulan.blogspot.com]my blog[/url]
blog my

Anonymous said...

buy pepcid for dogs
[url=http://www.wikio.com/article/buy-pepcid-online-buy-cheap-pepcid-139713077]buy pepcid for dogs[/url]
buy pepcid for dogs
provigrax levitra free samples levitra woman cheap levitra generic levitra info levitra canada in levitra
[url=http://levitra.typepad.com/]mens impotence [/url]
generic levitra
genuine levitra no prescription levitra cialis bayer levitra sampl levitra users uprima levitra free samples male impotence
[url=http://virb.com/yalevi]levitra users [/url]
name acquisto levitra
buy generic zithromax online generic zithromax online zithromax 1000mg generic zithromax order generic zithromax azithromycin 500mg online zithromax dose order zithromax
[url=http://virb.com/bono]zithromax urinary tract infection [/url]
buy zithromax without prescription
buy lasix fast buy lasix online buy lasix 40 mg buy lasix buy lasix next day buy lasix where can i buy lasix
[url=http://www.magentocommerce.com/boards/viewthread/63722/]buy lasix 12.5 mg [/url]
buy lasix
-------------------------------------------------------------------
[url=http://fotak.ru/stats.php?r=www.blogger.com]my blog[/url]
blog my

Anonymous said...

Conserve Money On Long Distance Phone Calls Using Ooma Telo Free Home Phone Service


If you make lots of international calls as well as long distance calls, then there is a service that may help you conserve. The Ooma Telo Zero cost Home Phone Service is a ground-breaking device, that is very easy to set up, that gives you free phone calls anywhere in the U.S. It is very simple to use and has very low monthly fees. International phone calls are very inexpensive as well. All you need to do to set it up is to hook your phone plus high-speed Internet connection to the device. You can start making telephone calls almost immediately after setting it up, plus you don't need to have a computer running to use it.

The Ooma Telo does require a router, together with a high-speed Internet connection, that are both sold on their own, but your Ooma system is a onetime purchase. Ooma Telo will give you free long distance phone service within the U.S., low international calling rates, 911 service, plus caller-ID and call-waiting. The phone calls are generally secured plus encrypted and the sound quality is exceptional. Almost any telephone may be used, and the set up is very easy and no computer is needed. You can use your current phone number along with your landline service. There is a 30-day money back guarantee plus an extended one-year warranty also you can try the program out for a limited time frame.

Ooma Telo comes with numerous great features and is effectively designed but the cost is not all that impressive. If you make a lot of long distance calls, like if you manage a home business, this system will certainly save your phone bill hundreds of dollars. You won't have any dropped calls, and also the program has been designed to provide you with the voice quality of your landline. The service simply takes about 20 minutes to get working, if you already have high-speed Internet, and a router.

The Ooma Telo includes an Ethernet cable to connect with your router plus a telephone cord to connect to your own phone. They have excellent online assistance if you have any requests plus they have well written documentation. Keeping your current phone number will cost $39.99 however you can change your own number if you wish. You might also desire to set up a landline service as a backup in case Internet service is shut down briefly.

If you want, you can use the Ooma Telo Handset, which enhances the sound quality of Ooma through the DECT 6.0 technology. Take advantage of the high quality features of a personal number setting or an instant second line.
[b][url=http://www.2012jerseys.net/nfl-jerseys-denver-broncos-c-162_205.html]Denver Broncos Jerseys[/url][/b]
[b][url=http://www.2012jerseys.net/nfl-jerseys-baltimore-ravens-c-162_187.html]Baltimore Ravens Jerseys[/url][/b]
[b][url=http://www.2012jerseys.net/caps-nhl-caps-c-157_161.html]NHL Caps[/url][/b]
[b][url=http://www.2012jerseys.net/nba-jerseys-detroit-pistons-c-166_208.html]Detroit Pistons Jerseys[/url][/b]
[b][url=http://www.2012jerseys.net/nhl-jerseys-2010-champions-cup-c-210_299.html]2010 Champions Cup[/url][/b]