Wednesday, January 16, 2008

WELCOME TO KERTEH..

Baru malam ni mata takde nak pejam awal2, dapat la kidnap laptop hubby, dok kat lobby hotel tumpang wi-fi kat sini.. Kot ramai dah baca blog Maklang & Kak Rina, sure semua dah tau akan pertemuan bersejarah kami yang amat menyeronokkan pada malam Sabtu yang lepas. Dok remind hubby berkali2, takut terlupa la konon. Semua orang tau kan, Maklang kalau dengan makanan ni, petik jari je.. terhidang penoh atas meja. Kot tak malu malam tu, memang saya bedal.. tapi sebab ramai pulak jejaka2 yg akan memandang kot, tak senonoh minah ni, kuat betol melantak, saya terpaksa la tekan minyak slow sikit...!!! Kih kih..
*
Kami baru sampai dari KL, ada hal belum disettle lagi. Mandi pun tak sempat, ha ha.. anak2 je kasi mandi sebab takut balik terus tido. Tapi nak cerita la, maakkkk aaiii....sedapnya ayam Maklang, Spagheti Bolognese, Cheesecake2 & macam2 lagi... Tengok je la gambar2 kat blog dia. Magic betol tangan dia tu, plus pulak Paklang yang rajin betol menolong. Kot hubby saya ni, ada bhg2 tertentu je tolong kat dapur tu.. he he..
*
Kami masih di hotel, InsyaAllah Jumaat ni masuk rumah kot.. Tak kira la apa yg depa dah buat, apa yg belom buat.. dah tak larat nak berulang hantar hubby & anak2 pi sekolah. Kulit ni dah rentong. Nak masuk rumah la, senang keje. Yang syoknya, hari2 dinner kat luar. Brunch tu kat hotel ni la, dah mual tengok makanan yg sama hari2.. tapi terpaksa la sebab nak kejar masa & free kan. Kot byk masa, saya cari kat tepi jalan pun ok, sedap2..
*
Hhhmmm.. tadi jumpa la gerai ROJAK AYAM yg sedap. Now kami dah tau mana nak cari NASI LEMAK, NASI AIR, SUP AYAM INDIA, TOMYAM CAMPUR yg sedap2. Every nite kami redah kedai makan yg berlainan utk cari makanan "killer" depa.. Esok kami akan redah lagi.. Survey harga jugak hehehe...

"WELCOME TO KERTEH"
(Visit T'ganu 2008)

15 comments:

Ibu Sara said...

Selamat Menjadi Warga Kerteh, Tinggal di Kerteh ni seronok, sunyi, tak ada traffic jem

Kak Elle said...

mulan visit kerteh 2008 ye?macam mesti lah sampai kesana killing 3 bloggers at 1 visit eh?

~ahni~ said...

Good luck to you Mulan... heheheh...

faizabelle79 said...

Salam..
Mulan..awak dah sampai kerteh ke?La..saya x tau pun..sori..lama x baca blog u...

take care n good luck..

silversarina said...

selamat menetap di kerteh.

harap dah dapat masuk rumah .

teke care !!

maklang said...

apakabar? ni streamyx dah sambung? Astro dah dapat lom...

Lama tak dengar khabar? hope dah settle semenya..

simah said...

bertapa la hang kat hotel tu mulan..tapi like u said ada hikmat disebalik semuanya tu...tengok gambar kat previous entry tu.. memang patut ko menangis...tak baik diaorang buat korang mcm tu..

baru dapat connect balik ..jap nanti nk check blog mak lang n kak rina utk tengok meeting famous korang... :0)

ZLAA said...

Amboi, dia listkan senarai makanan-makanan ye.. Tak pa, nanti I balik pun I nak list-kan jugak dan half of the list pun dah ada dalam kepala dah ni..

pB said...

SALAM ...

Mana tuan umah nie..??

Tak habis mengemas lagi ker??

cikdinz said...

kalu gi terengganu, bleh lah bawak makan kat tempat-tempat best ni...

MULAN said...

ibusara: he he, tq tq.. now ok la sbb byk keje kena buat. takut lepas ni nangis tak tau nak buat apa.. ha ha

kak elle: ya ya.. visit terengganu & kerteh 2008.. datang pleeeease..!!

ahni: tq tq.. apa saya nak buat sini yek?


faiza: takpe saya paham awak.. pekabo? moga sihat2 tu..

kak rina: nanti datang rumah tau..

maklang: dah subscribe sumer tapi lambat la depa ni.. sumer amik masa..

simah: ya betoolll. aku gak nangis srupa budak kecik, sedih tak terhingga. now dah masuk umah baru, rumkah je baru tapi dah berpuluh tahun umurnya..

zlaa: ya ya.. now i'm enjoying the food the very very much.. tunggu beli dapur baru kena masak kot.. uuhhh 10 years, miss the food so much lah..

pb: bulum sambung line telepon la sayang.. nanti kita update ya.. ni pon tumpang umah orang..

cikdinz: welcome to kerteh.. kurupok lekor manyak sedap looorrr..

~ yus ~ said...

waah...dah balik malaysia n tinggal di Kerteh pula ker? Nampak sangat lama sungguh tak kemari...

Pernah tinggal di Kerteh satu waktu dulu, tp setahun jer...memang cantik tempatnya..





































.

~ yus ~ said...

minta maaflah komen di atas tu, tanda noktahnya terkebawah sangat, anak saya abid ni tekan spacebar banyak kali rupanya..huhu

Kak Lady said...

Memula ...ingatkan kenapa lah komen Mulan ni sekerat jalan je...rupa2nya kerja si abid Yus rupanya... hehehe

Mulan...kalau ke blog Maklang memang perut kita akan sentiasa terasa lapar...tgk lauk2 yang dia masak macam magik kan...hehehe

mom-of-three said...

kita orang trg tp duduk luar, sekali-sekala balik trg sebab parents still sana. Memang lalu ikut kerteh lah.
Mmmm.. kat mana nok makang sedap2 situ, ek?