Tuesday, January 8, 2008

RUMAH KU... (YANG TERDAHULU)..



Jangan terkejut...!! Hah, ni lah dia rumah saya yang telah di-book 2 bulan lalu. Hubby dah pi tengok sendiri, pastu komen la sikit2, suruh repair mana patut, untuk didiami oleh keluarga kami nanti. Hasilnya selepas 2 bulan, tiada apa yang disentuh... Lepas tengok tu, haaahh tak segan silu saya nangis bagai nak rak depan anak2, sedih sesangat.. Sampai hati diorang buat kita lagu ni, dah follow up dengan talipon dari Vietnam.. Tapi apa2 pun, saya percaya pada rahmat Allah disebaliknya... Hubby request another house sebab barang2 kami dah pun dalam lori untuk dihantar ke Kerteh ni. So dapat lah rumah satu ni, yaahuuuu dekat rumah rakan lama saya.. Saya bersyukur, ada rahmatnya kan.. Alhamdulillah, barang2 semua dapat delay dulu, kena tunggu tenant lama keluar, most probably mid Jan. Pastu nak direpair and cat dulu... Maakkk aaiii, bertepek lah kami di bilik Hotel ni... macam kapal karam dah bilik tu. Dengan anak nak pi sekolah nya..

20 comments:

JoKontan said...

Welkam Baaaaack !

:-)

Sat lagi, miss Vietnam Food pulak ?!.

Hari Sabtu nii pergi Jumpa Tuanku ker ?

ADIEJIN said...

owhhh..dah balikkkk...mqnq t-shirt kami ?

maklang said...

Cantek per lukisan di lantai tu...

Jemputlah datang rumah!

ajzie said...

Adoiiiiiiii kenapa sampai mcm tuh eik...

salam maal hijrah ..

Ibu Sara said...

what is your email address

Ibu Sara said...

While waiting rumah U siap tu, marilah dtg rumah dulu

~ahni~ said...

Ya lah Mulan, dah dekat dengan rumah Mak Lang tu....

Dia org expect Mulan repair sendiri ke rumah tu ke?

arsaili said...

salam maal hijrah semoga beroleh kerahmatan Nya...new yr di tanah air eyy

Zakiah said...

i've been there!! settle down ni will take mmonths!!! Be prepared..hehheh. Kita hampir nak settle insyaallah.

Mmg bab bab rumah ni kalau tak selesai mmg sakit jiwa...sabar yer.

MULAN said...
This comment has been removed by the author.
MULAN said...

mr jo: nasib tak konpem, baju sumer dlm kargo lagi.. salam patik ke tuanku je la. apo nya, ahad orang sekolah/keje la.

mr adie: t-shirt eekk.. mende lain buleh dak? sana punya t-s tadak quality la, macam plastik, tak serap peluh.

maklang: tu painting mahal tu.. insyA kami pi nanti yek..

ajzie: he he.. memang terkejut giler kami nengok masa tu.. kalu tak sabar, saya rempuh dah opis tu. tapi saya persaya qada' & qadar.

ibu sara: alamat rumah baru tak ingat, rumah lama tu 13, jalan 53. now still in awana.

ahni: tu la tengh set time nak pi serbu umah maklang lak ni. kalu dia kata kita repair sendiri, mmg saya buat. tapi konon kisahnya, sumer depa buat, eiiyy malas la saya kluar duit..

arsaili: salam muharam.. semoga diberkati allah selamanya..

zakiah: he he.. ni brg belom sampai. lepas ni, daku bersilat munggah brg2 la pulak..

Kak Elle said...

kesian nya mulan kenapa the owner tak buat repair tu semua walaupun dah 2 bulan notice???

takpe lah dapat juga rumah baru dekat ngan kawan pulak...dekat ngan maklang tak?

Lollies said...

mak oi. that is bad. sungguh tak ikhlas kerja macam tu.

thank god for a better house. Insya Allah

silversarina said...

memang tak patut diaorang buat taktau macam tu je... apapun harap you adapt segera masuk rumah baru.

anyhow, it's so nice to meet you last night...cheers !!

ZLAA said...

Bersabar lah Mulan. Ada rumah lagi best kat you tu..

cikdinz said...

apa lah masalah dorang ni. keje main-main.

alhamdulillah, akak dapat umah yg lebih baik....

Mama Rock said...

mulan, when we came back from dubai, my house tinggal walls and roof aje. the rest, ie glass on windows and sliding doors semua kena sapu!

Kak Lady said...

La ila haillah...mengucap panjang kak lady tgk rumah tu....mau tak menangis mulan dibuatnya...

Alhamdulillah dpt jugak rumah lain...moga lebih selesa & seronok kat situ...

Welcome back mulan..

MULAN said...

lollies: alhamdulillah.. trauma i lepas tengok rumah tu..

kak rina: memang seronok dapat jumpa kak rina & others..

zlaa: alhamdulillah ada rahmat di sebalik semua tu..

cikdinz: tak tau camna tu, pelik tapi benar.. takpe la, dapat rumah lain dah..

mamarock: sama case my fren, balik dari vietnam 3 years je, rumah tinggal rangka saja & roof. lain dah kena sapu, paip ke, window & door frames etc.. apa la nak jadi dia org ni.. lepas tu buat rumah lain ke?

kak lady: ahaks.. anak2 pun merengek nak balik vietnam. tak percaya rumah tu yg bapak dia book.. alhamdulillah semua dah ok tapi belum dapat masuk lagi.. still kat hotel..

MamaFaMi said...

Sedihnya tengok keadaan rumah Mulan. Begitulah kalau kita harapkan/percayakan orang dari jauh. Mama pun pernah mengalami keadaan yang hampir serupa walaupun tak sama. Tapi nasib baik rumah kami ni direnovate dan bukan direpair. Kalau direpair agaknya, sama je la kes dengan Mulan. Whatever it is, sabar la ye... hope you'll get your dream house soon. Amin.