Monday, December 24, 2007

LAST RAYA IN VIETNAM..

SELAMAT HARI RAYA AIDIL ADHA...
Kami beraya pagi tu kat sini je, Bombay Restaurant, antara tempat makan yang halal & murah kat Saigon ni. OK la sebab dekat dengan Masjid Dong Du (disebut Dong Yu), lepas solat raya terus pulun roti canai dengan kari kambing... Malam raya baru sampai dari Hanoi, from north the highland2, then to south the pulau2 (aiyaaa bikin gelap kulit ku..!!!) Bagai nak rak makan cepat sebab nak kejar flight to Phu Quoc Island pulak.. So jangan lupa, sesape nak pi Saigon, bolah la rasa makan kat sini nanti.. Boleh la nak isi perut..

Nama Bombay, tapi tadak pon artis Bollywood datang..

This is the hantu2 kari kambing..!!

Si bujang2 ni pon join la kami sekali.. kesian depa family di Malaysia..

Isshh, sibuk sangat nak nengok rumah kecik tu yg dibuat daripada choc biscuits & chocolate2 tu.. Geram jugak kot pi dekat2.. ada yg kena kutis tu nanti..!!

Suasana kutbah raya, semua orang potpet2 sebab tak paham. We asked the Imam2 Besar sana, to give kutbah in English tapi depa tak nak jugak.. dah berzaman camtu..

With frens from Msia, Indonesia & Vietnam..

Sunday, December 9, 2007

HONG ANH BOUTIQUE

Kalo sesape nak ke Ho Chi Minh City tu, singgah2 la ke kedai Hong Anh ni... Hehheee, ni kasi free promo tapi takde dapat komisen nya... Sebab sokmo2 datang beli kat sini dolu2.. Tapi sebab lengan ni besor macam lengan badang, makanya susah nak beli baju dah siap.. Gerammm jugak tengok.. Kalo baju kurung pesak tu OK la but not Kurung Moden... Layan sendiri ekk foto2 ni...  Baru edit semua foto2 ni sebab sebelum ni guna slide.com tapi depa dah tutup bisnes...













Muka kawan2 ada jugak dalam frame foto kat kedai ni... Kenangan manis gitu...!!










Antara contoh2 baju kat situ..

SHOP : HONG ANH BOUTIQUE
ADDRESS : 110 OR 93/7, NAM KY KHOI NGHIA,
DISTRICT 1, HO CHI MINH CITY.
TEL : 08-8277191

Tuesday, December 4, 2007

HECTIC WEEKEND..

Been busy every single minute dah lately ni.. mak, bapak, anak2 sama naik je busy dengan agenda masing2.. tak layan nanti, kesian la pulak... Been waiting to go all around the city... shopping during the weekends, tapi busy la jugak dengan birthday party yang tak habis2 ni.. Went to Arikhta's b'day party, Marsha's classmate. Nanny cuti on Sundays, so mak bapak ni la yang kena tunggu..

SUNDAY, 2 DECEMBER 2007...ARIKHTA'S BIRTHDAY PARTY

B'day girl shy2 je, yang lain tu pulak over the river..

Marsha, Axia, Eloise & Arikhta..

Maxim, Marsha, Benjamin, Irfan & Zharif..


*****************

SUNDAY, 2 DECEMBER 2007..
ANNUAL TERRY FOX RUN FOR CANCER RESEARCH..


Starting point dekat dengan rumah, sonang je la nak pi.. but tak leh la nak lari. Edward came for sleepover last weekend. So ada extra sorang, gotta cycle la kami.. nanti kalau lari takut hilang pulak anak orang ni. This year paling ramai la, thousands join this charity run. Company2 pun banyak sponsor...


Zharif's 5955..



Makkkkk aaiii.. ramai nya manusia..!!



He he.. sebab cycle, kena la kami dok belakang2 tu je..



Alhamdulillah.. the weather was so nice....


SATURDAY, 1ST DECEMBER 2007...

Sending off Kak Maggi.. tapi tak pi Airport la sebab banyak hal tak settle lagi.. sedihnya laa.. We've been together for nearly 6 years now.. Salute betol dengan kakak ni. Anak 6 = 5 sons & last sekali dapat la rezeki anak pompuan.. Ini toke kuih, tangan tu macam food processor, mixer etc.. anak2 ramai, lain2 selera but still manage to cook ikut selera anak2... pagi, petang, siang, malam... Ini la antara my cooking, baking sifu.. Gonna miss u Kak Maggi...!!! Pandai nyanyi pulak tu. Pernah masuk Bintang RTM (zaman Jamal Abdillah) tapi tak boleh pi second round coz bawah umur..!!!


She's so helpful, generous, kind.... all will miss her..



PHOTO OF THE YEAR...