Friday, February 23, 2007

I'VE BEEN TAGGED!!

I've been tagged by few beautiful ladies in the blogworld. Forgive me for being sluggish. Been trying so hard to post it asap, but with my 2 kids still at home, fuuhhh... it's been so hard to sit down quietly & update my blog.

RULES: People who are tagged should write a blog post of 6 weird things about them as well as state this rule clearly. In the end, you need to choose 6 people to be tagged and list their names. Don't forget to leave a comment that says 'you are tagged' in their comments and tell them to read your blog.
Flower Flower Flower

1) I have a lot of scarves (tudung), with different colours, designs, materials etc... but I keep wearing the same one most of the time!!!! This one (my frens call it tudung bibik "indon") is my most favourite one, easy to wear & black in colour!!! Can match any blouse colour maaa... Huhh.. I don't ever care what people call it but this piece (ada 3 lagi yang sama) has been a great aid.. Tak glamour pun takpe because life here has been always in "qui vive"...
Flower Flower Flower


2) I have a smelling sense like a dog!! Ha ha.. kalau ada (yeellkkk!!!) that black and white thing belongs to those lizards, I can look for it too!! Small area la. And also those BM belongs to rats & mouse. But I guess, as we grow old, my smelling sense level sudah tidak se-gah dulu2. Tapi ada kalanya, power lagi gitu!!! He he.. ingat masa kecik2 dulu, I called out my sisters & brother to look for rats in the store whenever I "captured" one ...!! My 3rd sis would yell back & blamed me for being born in Year of the Dog!! Ahaks, bukan salah ibu mengandung beb!!
Flower Flower Flower

3) Ahaaaa.. I'm one of the nailbiters in the world. Am still. Dunno when or how to stop. BUT I did stop @ pause for almost 2 weeks just before my wedding day!!! Lepas tu, tak boleh berhenti lagi. Actually once a while ada jugak pause/break jugak from this habit but .... susah lah nak berhenti completely. I read a lot about nailbiters, why they do it, how to stop, bla bla bla. Tapi my frens kata I'm a happy go lucky person!! I get mad whenever my son, Zharif bites his nails, sometimes behind the curtain or couch. Ahaaks, hubby would always defend his son laaa. "Mummy awak pun sama je, tak reti2 nak berhenti!!" Luckily, I've never seen Marsha doing it. Oh my darling girl, jangan lah gigit kuku!
Flower Flower Flower


4) Being scared to be labelled a "forgetful" person, I type & save all the important agendas (daily, weekly, monthly, yearly etc) in these 3 handphones as reminder @ alarm. As early as 4.50am for Subuh prayers (2 times for Subuh prayers tau sebab setan banyak time tu), 5.50am for Doa Bangun pagi, 6.00am showering time, 6.15am for Library Bags or Swimming gears or Homeworks dan berbagai2 lagi untuk sepanjang hari, minggu, bulan dll..!! Hubby tu toksah cite la tension dia kalau semua handphone tu bunyi at the same time. Nak buat camne, takde kereta sendiri. Kids use the compound shuttle to school. Hubby pakai kereta company. Kalau lambat, tak ke haru biru jadinya. To avoid being late la tu etc, ha ha... handphone tu la jadi penyelamat especially during weekdays (besides birthdays, anniversary, bla bla bla....)
Flower Flower Flower

5) Walllaaa... I'd spend $$ (within budget ler..) to buy the same handbags @ sandals @ bangles @ scarves etc BUT of different colours, if I really like the design or model. He he.. like the 3 handbags in the picture, nasib tak mahal, mampu la beli 3 sekali harung!! Sandals ada dalam shoecabinet downstairs la, malas nak amik!! Sama colour jugak!!
Flower Flower Flower


6) Ahaks... I have a pretty hot temper (but I control it fairly well) and I'd cry easily (very) too. My frens said that I kinda macho & strong & brutal & power la konon, agaknya dapat survive almost a decade here in Vietnam. Yup, I berani redah tempat2 yang foreigners tak pi. Hhmm.. never mind the TV program (reality show, sports, games, news, documentary, drama etc etc..) or in real life, senang air mata ni meleleh. Tapi sebenor2nya tak suka dilabel ratu air mata, dah cuba untuk maintain "cool", tapi tak buley la!! Huhh.. I'd get so emotional too when hubby tak layan (tadak respond) dengan apa2 yang I dok cerita pot pet pot pet esp pasal what the kids & I did the whole day!!! I'd cry in the bathroom & spend more than 1 hour in the tub!! Uhuk uhuk la sorang2... takde orang pujuk punya but at least keluar semua yang ada kat dalam ni...!!!

Flower Flower Flower

Wokey, I'm done with this virus (kata Simah) and now I'm tagging:
1)kak elle
2)jokontan
3)cikdinz
4)yus
5)goboklama
6)melayu in london....
....sebab tak nampak lagi post 6 weird things about them!!!!..

Flower Flower Flower

Wednesday, February 21, 2007

TET & FLOWER SHOW... & HOLIDAY???





Flowers Flowers Flowers

Visiting Nguyen Hue Boulevard during TET aka Lunar New Year, one will be fascinated by various kinds of colourful flowers with their fragrance spreading far and wide in the air. Daily it is jam packed, especially before Tet (lunar New Year festival) when it becomes a rendezvous for many Vietnamese.
***
Flowers in the market are diverse in variety and colour. Considering roses alone, there is about a dozen varieties to choose from, cream rose, red rose, yellow rose, pink rose, etc. All are tied into bunches and put into high piles on the floor. Every year when Tet rolls around, the flower market seems to be more exciting and crowded with not only flower dealers but also many Vietnamese who want to behold the beauty of flowers and enjoy the fragrance lingering in the air and the exciting atmosphere of the market.
The market ends at the time when the darkness gives way to the sunlight and a stream of vendors leave the market carrying fresh flowers to every corner of the city, which is a familiar image to all Vietnamese people.

Flowers Flowers Flowers

Fuhhh... ingat kan cuti TET aka CNY ni boleh lepak sakan. Opposite pulak jadinya. Esok baru opis bukak..lega gila. Schools will commence next week. Takpe with the kids at home, boleh jerit2 kalau depa nakal & sepah rumah. Tapi kalau dengan ayah bebudak ni, haru biru jadinya. The whole house is just like a wrecked ship!!! Tools everywhere.. nak repair segala macam benda konon. Huwaaarrggh.. kids love to try out those dangerous tools la.

Hilang nak update blog hari2. Kedai pulak sah2 semua tutup for 6 solid days. Dah stock up food, masak je la jawabnya. Mandi pun kira2 sebelum solat Zuhur & before tido (tu pun nasib sempat). This year memang depa celebrate habis coz this year is the "Golden Pig" year. Happen in 600 years kot rasanya. Lembik dah badan ni, masak, kemas rumah, masak, kemas store, masak, basuh baju, masak, vacuum rumah, masak, bla bla bla.... memang takde can nak beli luar punya.. Maggi to the rescue je laaa..

Saja tak panggil helper datang sebab kami takde time tetap bangun pagi & makan minum & mandi time2 cuti ni. Tak selesa if she's around. Cuti je la makcik. Could hardly wait for tomorrow.. can tidy up those tools which belongs to our beloved boss at home ni. Kecah habis!! Apa2 pun, seronok jugak sebab takyah bangun subuh2 pagi prepare breakfast & lunch kids to school..!!! Yahooo boleh lepak lagi sikit lepas Subuh..

Flowers Flowers Flowers




Tuesday, February 13, 2007

ONLY IN VIETNAM...

Flowers Flowers Flowers

TET Celebration marks the lunar New Year
(aka Gong Xi Fa Cai) as well as the start of spring.
Although it is officially celebrated for three days,
many Vietnamese take the entire week off from work.
FOR most Vietnamese, Tet Nguyen Dan
(the Lunar New Year) is the most bustling,
animated and jubilant of the 12 traditional lunar festivals.
***
Weekend lepas, dok kena keluar nak stock up barang makanan
(sini kedai tutup habis masa cuti TET tu, 4 solid days gitu..),
sama la sibuknya kami dengan depa yang nak beraya tu..
kami nyopping barang makan, depa tu nyopping la barang rumah
jugak kot. TV baru ke, lemari baru ke,
perabot baru ke.. nak raya la katakan..!!
***
Sambil2 tu kami sempat jugak la capture
(dari dalam kereta kami gitu..)
beberapa gambau yang memang haru biru..
Hanya sebahagian saja yang dapat dipaparkan..
Tak muat blog nanti..
***
Sabor je la kalau jatuh cermin tu...
tukar habis cermin satu rumah ke tu..??
Tak yah nak tengok2 la...
bersepai jatuh nanti bang ooiii..!!!!

Nampak je lepak, tapi slow gila motor ni..
kita pun takut nak dekat..


I've counted!! Ada 14 people altogether atas motor cum what...??
Celah kaki yang tua2 tu, ada 5 budak kecik.
I don't know what to call this vehicle..
Tak de nak kena saman pun..
Kat sini HALAL dan SAH pakai motor camni..
Selagi boleh angkut, selagi terdaya.. selagi benda tu boleh jalan..

Washing machine tu!!
Jangan tak pegang bang kotak tu..!!


Hhhmmm... raya punya pasal..
Tayar belakang tu dah tak boleh
nak bernafas rasanya..!!!
TV baru lol...!!!
Terhoyong hayang tau motor tu...
Prrgghhh... sabor je la tuan punya TV tu,
hope selamat sampai ke destinasi..


Captured this on a bridge.. dah la jalan tu kecik.
Hisshhh... kot jatuh, camna nak raya tu..
Jangan terhumban masuk Saigon River sudah le..
***
Banyak lagi sebenarnya,
tapi kualiti gambar kureng la..
sebab laju jugak depa hayun
motor2 tu... seghiau darah den..!!


Duh Duh Duh Duh