Monday, December 24, 2007

LAST RAYA IN VIETNAM..

SELAMAT HARI RAYA AIDIL ADHA...
Kami beraya pagi tu kat sini je, Bombay Restaurant, antara tempat makan yang halal & murah kat Saigon ni. OK la sebab dekat dengan Masjid Dong Du (disebut Dong Yu), lepas solat raya terus pulun roti canai dengan kari kambing... Malam raya baru sampai dari Hanoi, from north the highland2, then to south the pulau2 (aiyaaa bikin gelap kulit ku..!!!) Bagai nak rak makan cepat sebab nak kejar flight to Phu Quoc Island pulak.. So jangan lupa, sesape nak pi Saigon, bolah la rasa makan kat sini nanti.. Boleh la nak isi perut..

Nama Bombay, tapi tadak pon artis Bollywood datang..

This is the hantu2 kari kambing..!!

Si bujang2 ni pon join la kami sekali.. kesian depa family di Malaysia..

Isshh, sibuk sangat nak nengok rumah kecik tu yg dibuat daripada choc biscuits & chocolate2 tu.. Geram jugak kot pi dekat2.. ada yg kena kutis tu nanti..!!

Suasana kutbah raya, semua orang potpet2 sebab tak paham. We asked the Imam2 Besar sana, to give kutbah in English tapi depa tak nak jugak.. dah berzaman camtu..

With frens from Msia, Indonesia & Vietnam..

15 comments:

idham said...

o mulan...kenapa dah last one???

dah nak pulang ka?

apa2 pun selamat hari raya...nampak meriah jer!

idham

Kak Elle said...

mulan...

pakcik uncle tak tau u dah nak balik ke?id...kesian ketinggalan keta api dia...hehehe

wah seronok juga makan roti canai pagi raya ye?

sms me bila dah tiba malaysia tau.

Kak Lady said...

Rasa sedih je bila baca...Last Raya in Vietnam...tapi tahun depan mesti meriah kan...Insyaallah...

Kak lady pun hantu kari kambing...tapi tak leh makan banyak...nanti kepala poning...

Salam aidil adha buat mulan...

MULAN said...

mr id: ya la, the very last raya in vietnam.. dah one decade here, kena balik daaa.. suka ada, sedih lagi ada..!! tu la, dah lama kita dok citer pasai nak balik for good tau.. memang meriah wth frens all ober de werl at de mosque tu..

hah, dah tak sempat nak bawak kak lil jalan2 saigon...!!

kak elle: pakcik uncle tu lama tak visit kita la.. he the very very last to know that i'm going back for good.. tu la, me & family arrive in kl but my mum & sis all in sg.. prrgghhh..!!!

kak lady: memang lagi seronok bila raya dgn family kan.. tapi dah lama sangat kat vietnam tu, rasa semacam je nak balik nanti..

Mama Rock said...

mulan, salam aidil adha. no matter how our hearts is back home, somehow the 2nd home still stays dear kan... welcome home soon :)

ZLAA said...

He..kat sini pun ada kedai nama Bombay. Namanya Bombay Bicycle. Tapi yang anehnya ia menjual makanan, kebab dan makanan2 org Pakistan. Macam2...

Izah said...

Mulan..dah nak balik Msia ke..mesti best raya leh sambut kat Msia next yr..
Saya pun balik next yr..leh raya sakan..tringin nak makan durian nih..semlm termimpi tengah beli pulut durian kat gerai..huhu..

Sronok suasana raya kat sana yek..sini xde la..

cikdinz said...

lar, ingat kan akak dah balik sini. belum lagi yeik...

simah said...

alahai mulan..mesti hang sedih kan dah nak tinggalkan vietnam? mesti ada la banyak memory hang kat sana...
tak pa....tak pa... lepas ni korang boleh la enjoy mlaysia puas pus kan?

love the pic of hantu hantu makan kari kambing! hahahahaha klasik gitu! dengan semua pakai baju raya...comelnyaaaaaaaaaaaaaaaaa

balik malaysia jgn tinggalkan blog udah!

selamat tahun baru!

~ahni~ said...

Salam Aidil Adha Mulan, raya kat kedai ke.....

Lollies said...

yang mana sau kawan you yang vietnam?

Oh dah 10 tahun awak kat sana ya? lamanyaaa.

dekat sini pun khutbah tak faham gak. in arabic.

cuma this year dah ada 1 masjid aje in english. kat centre for expats muslims. tapi its not easy to have that. tak ramai local yg layak berikhutbah can speak in english. i suppose its the same as in vietnam. and audience masih ramai lagi localsyang tak ramai boleh cakap omputeh. negara kita ada ke masjid beri khutbah in english?

Ibu Sara said...

mulan, selamat berangkat pulang ke tanah air, memanglah sedih meninggalkan semua memori di sana, biasalah dah adat hidup perantau, nanti kena biasakan pulak suasana di kerteh ni, jumpa nanti kat kerteh

ADIEJIN said...

cepat ah balik.. jgn lupa T-shirt for us. hehe..

zino said...

bila nak balik nya tu??

silversarina said...

salam rindu,

welcome back..I'll be waiting for you right here in Kerteh/Kemaman/Paka...

see you around dear.


loveujordan/silversarina