Sunday, December 9, 2007

HONG ANH BOUTIQUE

Kalo sesape nak ke Ho Chi Minh City tu, singgah2 la ke kedai Hong Anh ni... Hehheee, ni kasi free promo tapi takde dapat komisen nya... Sebab sokmo2 datang beli kat sini dolu2.. Tapi sebab lengan ni besor macam lengan badang, makanya susah nak beli baju dah siap.. Gerammm jugak tengok.. Kalo baju kurung pesak tu OK la but not Kurung Moden... Layan sendiri ekk foto2 ni...  Baru edit semua foto2 ni sebab sebelum ni guna slide.com tapi depa dah tutup bisnes...













Muka kawan2 ada jugak dalam frame foto kat kedai ni... Kenangan manis gitu...!!










Antara contoh2 baju kat situ..

SHOP : HONG ANH BOUTIQUE
ADDRESS : 110 OR 93/7, NAM KY KHOI NGHIA,
DISTRICT 1, HO CHI MINH CITY.
TEL : 08-8277191

13 comments:

arsaili said...

uiksss..ada jual baju traditional melayu ek..sapa jual n tailor?

Kak Elle said...

wow not bad but looks all size for the petite aje....hahaha

maklang said...

maklang pulak nampak sizes tu macam besar2 aje...so bolehlah kirim ek???

zino said...

sesuai utk yg suka shopping ni hehe

~ahni~ said...

Mulan, hari tu kata nak balik ke Malaysia, jadi ke?

cikdinz said...

akak tolong promote kedai sapa nih.
tapi kalu saya gi sana, mmg akan singgah nnt. mcm menarik jer.....

Zakiah said...

wa..kalau raya tak kempunan nak melaram baju baru la niiiiii

MULAN said...

arsaili: org depa yg buat. asal2 tempah2 je, alih2 depa yg jadi toke baju kurung, telekung etc..

kak elle: ada, your size ada..

maklang: maklang nak yg mana? cewah.. kot ada space la ni..

zino: ya betooll..!! permaisuri agong tuanku fauziah & tun asmah anatara vvip yg pernah pi situ..

ahni: ya la sayang.. barang kita dah di hangkut semua, 26 dec berangkat la. hari ni 15 dec, kami tour utara ke selatan negara vietnam ni..

cikdinz: semestinya.. kalu org mai sini, mesti cari kedai ni tau...

zakiah: memang ya, melaram sakan la.. he he saya tak la..

Mama Rock said...

mulan, shall keep this address...manalah tau sampai sana nanti :)

kakLuna said...

oo skrg tgh bjalan2 la...mesti byk beli souvenir :)

simah said...

nice shoppppp... memang obvious la kan kat mana u dapat beli supply baju kurung..

kedai ni vietnamese owned ker?

tapi satu soalan la kan.. kalau visitors yg datang dari mesia etc..nak buat aper diaorang nak pi sana beli baju kurung? lain la mcm kita yg kat perantauan ni kan..

sempena bulan yg mulia ni..salam aidiladha dari kami disini... maaf zahir dan batin :0)

D said...

eh, orang sekarang memang pandai buat bisnes. Made in Vietnam, tapi eksport ke merata la... Borong and jual la!!

MULAN said...

mamarock: mesti pi tau. dia ada branch baru bukak..

luna: kita dok soping barang dapur je sbb murah sini. souvenir tu dah tak sempat.. kah kah.. kargo dah sarat..!!

simah: toke dia mmg org vtnam. dok supply jubah to arabs di france tu haa for more than a decade!! then few years back baru la supply kurung, telekung etc to msia. jgn tak tau, murah giler baju dia, kurung ada sequins rm80 je tau. kot sampai msia, ratusan beb..!!

sis d: betol tu, depa memang pandai business. macam chinese la jugak sbb serumpun bangsa. the very very hardworking people. pi mana2 pun mesti ada vietnam grocery shop kan..