Saturday, November 3, 2007

GOODBYES.....

Fuuhh... miss blogging & everyone so much.. macam2 hal la lately ni. Fyi, we are going to leave Vietnam for good soon, anytime in December. Will start a new life in Kerteh, Terengganu, insyaAllah.. Sementelaah banyak benda nak disettle, laptop and handphone pulak buat hal. Rasanya nak kena ganti baru dua2 ni, depa sedih kot tak nak balik Malaysia ni..
***
Handphone tu kira panjang umor lagi, Marsha terrrrr-jatuh kan dalam kuah kacang on 1st Raya. Terjerit2 "Mum, mum your phone in the bowl." Ingat bowl kosong, rupanya dah kelemasan dalam kuah kacang dah. . Ni pon semua handphone, 2nd hand je semanjang. Asyik2 hubby je pakai yg baru, kita dapat saki baki dia je. Tak aci lah, balik ni it's gonna be my turn to get one brand new one lah pulak.
***
O2 ni dah bertukar skin pon, dapat pulak yang sudah ber-calar balar, kena la sarung kan baju baru je. Since drowned in the kuah kacang, the outer body tu dah licin kena kuah tu, therefore kena la ikat dengan getah nasi lemak yang power tu. I f u notice, ada bayang2 kat skrin tu, haaaahhh tu lelemak kuah telah pun meresap ke dalam skrin. Tapi umur masih panjang, masih boleh berbakti kepada tuan dia ni. Yes, dia memang banyak berjasa. Please, don't say goodbye yet.. hang on there..
***
********************

To My Laptop..!!!!! Please dont make me wish u goodbye now..!!!! I need u so much..!! Will definitely force the IT specialist in the opis to recover & save u..!! Tak lengkap sehari without me sitting there right in front of u, spit out everything in mind to u.. u are the one & only fren that listen to me any time, any day..
*************************

To all my frens (whom I knew & met here in Vietnam, since 1997),
wherever u are...

Thanks for staying alive & making me happy to live here..!!!

All the best in everything...!!

Will they remember me, miss me?

Forgive me for all my wrongdoings, zahir & batin..!!

Gonna cherish every moment together....

No matter where I go, happy memories that we've shared together, will always travel with me.. GOOD BYE & TAKE CARE..

16 comments:

ZLAA said...

Mulan,

Please don't say Good Bye forever. Belilah komputer baru. Senang nak menulis nanti. And one more thing, ramainya bloggers di Kerteh.. How come?

pB said...

Salam Mulan ...

Jangan lar dok kata Good bye good bye too....

Insyaallah, bila Mulan sampai Kerteh , blogging blogging lagi lar ..

Btw , end of Dec , pB n the family , nak ke Trengganu. Bak ler no tepong, buleh calling calling .

Mana tahu , janji janji jumpa umah Mak Lang ker....

ADIEJIN said...

wah...coming back oredy. Eh my old 02 pun kaput sebab main golf dalam hujan.. Sekarang dah jadi perhiasan dalam laci. bawak balik apa ek untuk kami form vietnam ?

goboklama said...

You're a very good & warm person I'm sure ur friends at Vietnam won't forget u lah! Once u're back here in Msia,for sure u'll make mooooreeee friends,no?

echo adeijin, bawak balik apa eh?

nurazzah8@yahoo.com said...

Mulan, seronok nak balik Malaysia ye? ialah orang kata, "hujan emas di negeri orang, hujan batu di negeri sendiri, lebih baik negeri sendiri kan"... tapi timba sebanyak mungkin pengalaman di vietnam atau dimana2 saja tempat yg kita berjalan, org kata, "jauh perjalanan luas pemandangan, banyak pengalaman"

haah la...(sambil senyum meleret..) echo adiejin.. "bawak balik apa ek?"

p/s: apa yg istimewa di vietnam ya? my friend nak gi sana cuti ni..apa yg special kat sana boleh I kirim dia?

~ahni~ said...

Lama jugak Mulan kat sana ya, dah 10 tahun pun... Selamat la berkemas ya...

MULAN said...

zlaa: ramai ke bloggers kat kerteh? yg kenal maklang je, kak rina pun baru pindah. sape lagi tu?

pb: gi ujung2 tahun la sikit. tunggu kita sampai dulu.

adiejin: ole2 ya? hhmm.. hhmm.. insyaAllah.. pebenda nak beli kat sini? utk ompuan banyak le.. semedang benda sulam & manik2..

qist: meh datang kerteh, ada la tu insyaAllah kalau cepat..

kak azzah: citarasa masing2 lain2, tu yg kena datang tengok baru sedap mata memandang, duit melayang..!! he he.. kain ada, telekung sulam ada, handbag sulam ada..

ahni: memang hati sedap nak balik. bila nengok barang2.. makk ooiii..!!! seghiau darah, jangan lah ada terbungkai nanti.. kontena pun macam dah excess je ni..!! nak let go, sayang pulak..

simah said...

wei... apa goodbye goodbye ni?? it should be..*till we meet again*..

klau tak jumpa computer tu... pi lepak kat rumh mak lang sejam dua pakai computer dia.. kan kan mak lang? hehehe (amboi..pandainya aku buat suggestion tanpa izin)

apa apa pun... good luck in everything... u will always be the mulan yg mulan :0) hantar la berita sesekali sekala...or give me ur hp no later...
mine (including country code...00905552990210)

Ibu Sara said...

Nanti sampai Kerteh, bolehlah jumpa ya, one more thing, don't forget baju smoking yg I kirim tu

arsaili said...

salam kenal kak mulan..tragic nya kisah 02 tuh...aku sebuah 02..ingat pula masa kecik kena buat karangan "aku sepasang kasut"..aku di lahirkan di sebuah kilang bata.......ekekeke

MULAN said...

simah: takde nya "till we meet again" kalu laptop tu dah hancus sistem nya.. mamat IT tu dah sound, cannot help u anymore.

takut kena halau dgn paklang je nanti, asik2 muka aku bertenggek kat rumah dia..

ibusarah: insyaAllah..

arsaili: thanx for dropping by.. tu lah kan, kalu sekolah lagi, ada gak topic nak karang.. "aku o2 yg malang".. kih kih..

Mama Rock said...

mulannnnn...nak balik kampung halaman oredi ya? selamat ber-packing and selamat ber-un-packing nanti :) welcome home!

nurazzah8 said...

Mulan, apa nama bandar yg Mulan duduk? Hubby pulak kerja kat companya apa? dan tempat kerja dia kat bandar mana? eh...sorry lah byk tanya pulak... sbb my friend ni pun hubby dia kerja sana, kot kot lah kenal...

MULAN said...

mamaroock: tq tq.. excited pun ada, sedih pun ada, takut pun ada nak balik ni.. pasal brg2 ni, adohai.... banyak nya nak kemas..

kak azzah: saya duduk kat ho chi minh city..

maklang said...

selamat datang ke kerteh.

16hb nov pun datang jugak ke kerteh ke?

MULAN said...

maklang: memang nak pi.. will let u know nanti ya.. now plan semua dah huru hara.. mybe kena balik earlier lah, ada pulak postpone lah.. fenings..!!!