Tuesday, October 2, 2007

CULTURAL ACTIVITIES & IFTAR..

SCHOOL ACTIVITIES...
Lupa nak citer adik kita ada sini, arrived a week ago. Dah sound2 kat semua family member, that we might be going back for good, so dia pun cabut dulu datang sini puasa & raya dengan we all. Mak pun tadak, ada kat Mekah, she'll go back & arrive same time dengan Mak nanti kot..rasanya la. Lupa nak check. Last week busy giler kat sekolah. Almost everyday kena pi sekolah. Thursday 11am, ada kids' exhibition & performance untuk Grade 2-Zharif la tu. During Cultural Lunch lepas performance, kami nengok je la makanan situ sebab pose kan, but the teachers were so kind, tau kami pose & suruh kami tapau sebanyak mungkin. Fuhh, best part la ni..!!! Friday, 7.30am ada "buddy breakfast" session at Marsha's classroom. Must bring someone who's not familiar with school, kebetulan my sis ada, so selamat la dia.
***
Me also busy2 la since my sis ada sebab hari2 keluar neman my sis nyopping. Yang sakannya, beli kain & tempah la sebab murah sangat untuk dia dengan size dia tu..!! My little sis tidak la little lagi orangnya...
***
IFTAR AT IBU TINI'S HOUSE...



Ibu Tini (Indonesian-Edward Rahman's mum, Zharif's close fren) ni memang pemurah orangnya. Selalu menderma untuk yang kurang mampu esp di Indonesia. She's a simple lady walaupun American hubby nya, berpangkat tinggi kat BP tu (company minyak sohor tu..). Also, you know la Indonesians kan, very very la rapat nya di mana jua mereka berada, tak kira bangsa & agama. Bab ini saya memang tabik la depa. They will make an effort to organize & participate dalam apa jua acara. Kami ni kebetulan berkawan sebab anak2 kawan baik, tapi dia ni memang baik hati la. Last Saturday, Ibu Tini buat Indonesian Iftar Gathering(non Muslim datang lepas buka pose). Kami ni termasuk la dalam salah seorang jemputan alien. Yeyyyeeyyy... bakso..!!! Jangan tak tau, beratur punya panjang nak makan bakso.
***
Yesterday (Sunday) pulak, kami bukak pose kat Masjid Anwar, salah satu masjid Muslim Cham Vietnam di Ho Chi Minh ni, company hubby sponsor. Malaysians & company2 nya pulak, every Saturday & Sunday, gilir2 sponsor bukak pose dekat masjid di bandar ni. Ada jugak, donations from Brunei, Singapore & Malaysians mintak tolong kami (ada la Committee2 nya) organize kan Iftar kat sini. Den pun turun padang la...tolong makan...yeyyyeeyyy tak yah masak..!! Serooonoookkk nya..sampai gambar2 semua tak sempat amik..!!!

18 comments:

cikdinz said...

bukak pose free yeik. mcm ni nak pergi vietnam lah...hehehee..

goboklama said...

bakso,bakso,bakso,BAK SO!!!!.. (maksudnya,mintak satu kok bahso kelate,heheh)

Kak Elle said...

Bagus lah yoiur sis ada kat sana meriah juga raya tahun ni.

Kak Lady said...

Kalau kak lady kat tempat Mulan...akak pun gembira sgt...sebab dpt berbuka free...tak yah masak...

So your sis dah ada kat sana ye..?

Zakiah said...

uik bakso tuhhhh!! konyang la puan mulan nih. Makan jangan tak makan tapi jangan mulan tuka jadik bulan sudahhhh...heheheh.

MULAN said...

cikdinz: buka pose free..!!! best, best.. tak yah masak..

qist: mari eh, mari eh.. berator panjang kami hari tu. semua dia hangkut dari jakarta tu, sedap betol tau..

kak elle: meriah kalau balik msia lagi kan kak elle.. ok la at least tak sunyi sangat..

kak lady: weekend je tunggu invitation orang..!! ha ha.. buruk laku saya ni..

zakiah: sodap giler tau.. jgn jeles. sana ada bakso ke? memang daku makan sampai muka bulat macam bulan..!! habis... habis diet..

Izariza said...

Syok pulak nampaknya majlis iftar tu ye ..

Hari ni ofis kami buat majlis berbuka puasa sekali dengan khatam Quran.Tak tahulah apa juadah berbuka nanti, harap2 ada bakso juga hehe

Salam :)

Izariza said...

Syok pulak nampaknya majlis iftar tu ye ..

Hari ni ofis kami buat majlis berbuka puasa sekali dengan khatam Quran.Tak tahulah apa juadah berbuka nanti, harap2 ada bakso juga hehe

Salam :)

JoKontan said...

"Suasana nak Raya.."

Kalau a'ok sedey, kwan lagi sedey..:-(


Kawan kita telah pulang ke Rahmatullah on Saturday Morning.

Selamat MengHayati Ramadhan yang Terakhir ini.

JoKontan said...

Ooops,.

Hari-Hari Ramadhan Yang Terakhir ini...

MULAN said...

izariza: weekend ni ada lagi iftar gathering, syok nya buka puasa ramai2 & kongsi juadah.. khatam kami dah lepas last week..

mr jo: innalillah... semoga dia ditempatkan bersama mulimim sejati..

sedih jugak sebab ramadhan sudah berada di penghujungnya.. kejap betol masa berlalu..

maklang said...

maklang pun nak tempah baju kat san bole tak, i kasilah ukuran dia. Siap sebelum raya boleh ke?

pB said...

Salam Mulan ....

Apa khabar??
Sonok weh, asyik makan ajer ...

Tergamam tengok all the kuih muih tu.
So warna warni ...

pB tak pernah makan BAKSO.
Sedap ker ??

Yang kat sini, yang org org jual tu , macam tak terasa nak beli ....

Nak kirim kain jugak ...
Boleh tak???

MULAN said...

maklang: awat lak maklang.. maklang lagi pro jahit baju kan. kain murah la kat sini kot tapi kena tengok jugak.

pb: salam pb.. tu la bagai nak rak makan tu hari.. penoh satu meja kuih saja..

alaa pb, bakso tu macam mi sup begedil daging je. mi sup kan semua sedap compare to yg berlemak2.. try la kat msia kan ramai org jual bakso..

ZLAA said...

Mulan

Bayu raya dah siap ke? Selamat hari raya for you and family.

Ibu Sara said...

Sedapnya bakso, kat ofis ada Indon expatriate, biasanya kalau dia orang buat majlis, selalu buat bakso, U nak balik bila

easylady said...

Selamat hari raya dan maaf zahir batin dari kami sekeluarga.

MULAN said...

zlaa: baju budak2 je i buat, mak ayah pakai baju lama laa..

ibu sara: balik in december kot. hope takde tangguh2 lagi. wish i cud go back earlier, long time ago..

easylady: tq kak... eid mubarak 2 u & family too.. maaf zahir batin dari kami juga..