Saturday, September 1, 2007

GAMES, PARTY & FAREWELL...

Fuhhh... Alhamdulillah... lega dah sikit badan ni. Was so tak sihat last week coz last weekend busy bagai nak rak. Last Saturday, the whole day dok tengah panas & hujan. Pastu apa lagi, terlentang la dengan demam & badan panas, sejuk, panas, sejuk...

Saturday.. 25 August 2007..
Sportsday Company... saja2 la sibuk kan diri walaupun malas sebab cuaca panas sangat, tapi nak jugak attend sebab lunch sedap gila... semedang meja panjang tu.. seeeeeeaaaafooooooddddd sahaja...!!!!! SEAFOOD tau.. which is hhmmm.. tak terkata la enjoy nya kami melantak.. makan free kan.. lagi pulak sebab tak yah masak..
***
Hubby stay till petang la kat stadium tu.. me & kids had to rush to Edward's house at 2pm.. his 7th birthday party.. jauh pun tak kisah, mesti pergi la.. kawan baik.. Enjoy la bebudak tu, main air.. plus hujan pulak lepas tu. Anak2 ok je, mak bapak je yang ramai down with flu, fever etc lepas tu..

Ambik la gambar mana sempat, takut nanti kena balik, takde kenangan dengan mereka2 yang baik hati ni..



Monday.. 27 August 2007..

Anita called on Sunday, telling us that she had to change her plan to fly earlier to Toronto. Banyak hal yang tak sempat nak settle, plus school will start soon, better for Gracie katanya. So, Monday tu kami gather kat pool sini untuk chit chat kali terakhir, plus cuci mata tengok jewelry2 yang Anita nak let go tu. Murah katanya. Sllrrpp...!!! Mak oi, mahal gila. Cheapest ring USD 600. Tapi semua tu, satu dalam dunia. She designed them as samples. Hanya satu sahaja. Ada jugak USD 4,000 tau. Tapi memang cantik. Customer dia pun bukan calang2 orang. Worldwide customer dia, tapi dia ni very lay low orangnya. Anita, my Vietnamese @ Vietkieu friend, knew her 4 years back. Our kids were in the same class. Cantik & lembut orangnya. I thot she was Eurasian, judging from her look &
colour etc... Tapi rupanya Vietnamese. Migrated to US long time ago. Bagus dia ni, dok mati2 mengku diri dia orang Vietnam 100%. Whilst, other Vietnamese (ramai la jugak) yang dah migrate (Vietkieus), tak nak mengaku kewarganegaraan sendiri. She's a jewelry designer. Set up a factory in China. HQ in Texas. Nak bukak kilang kat negara sendiri, nak tolong bangsa. Tapi kena tipu la pulak. Banyak batu2 permata dicuri oleh pekerja2 sendiri. Disappointed habis, dia nekad, terpaksa cari jalan lain untuk expand minat, kreativiti & business. Tapi dia ni tak tamak, masih kekal untuk manufacture saja instead of buat jenama sendiri & jual. May she'll succeed in her life & business...

10 comments:

ubisetela said...

*telan air liur bila baca seafood penuh meja*

ketam ade tak?

Izariza said...

Kenyang tengok gambar-gambar kat blog ni :D

goboklama said...

banyaknye aktiviti Mulan, tapi yg paling best tu 'the ceramics factory trip'. Jelesnya!! Rasa nak pi sana sekarang gak! ;)

Kak Elle said...

wah mulan byk nya activities...eh nape si baju pink pakai topeng ah?

MULAN said...

ubi: ketam..!!! mesti la ada, ketam kecik goreng celup tepung.. krok krek crispy nyaa... cicah sos sweet sour depa mcm sos mai pranum tu.. sodap tau..

izariza: kot buat aktiviti lain, susah bebenor mokcik2 nak datang.. tapi kalau buat potluck, fuuhh.. semua seronok, potpet2 sambil makan semedang penuh menu atas meja..

qist: saya pun gila ceramics tau. dulu ada join japanese pottery lesson. seronok tapi depa buat kejap je sbb takde sambutan. dah ada hasil tangan sendiri.. kot oven tu murah, mau saya beli.. tapi mahalnya.. besar lak tu..

kak elle: si baju pink takde hidung la kak elle.. terlalu byk activities last week sampai tertonggeng 2 hari atas katil.. demam jadinya main hujan & dok tengah panas.. now much better..

easylady said...

mulan,u from s#ms@s ye! tak tau pulak until my hubby told me! Mungkin kalau jumpa kenal kot mulan.At this moment memang blur.

Dah nak balik M'sia ye.posting kat KLke?

ZLAA said...

Ada a few Vietnamese sini. Semua guys. Belum pernah lagi jumpa perempuannya. Tapi, their guys, handsome2nya.. I pun tak expect depa can be that handsome. Cuma yang sorang Vietnam guy kat bilik I ni, tak handsome... nasib baik... hi..hi..

cikdinz said...

best nya. ada keje kosong taks...hehehehee....

~ahni~ said...

Tak lama lagi dah nak puasa dah Mulan....

MULAN said...

easylady: he he.. wht a small world kan? insyA ada masa kita jumpa la nanti..

zlaa: yg handsome & cun2 selalu nya dari north. putih melepaklagi, yg kat bawah ni, golap la sikit..

cikdinz: keje kosong?? kita pon tgh cari ni.. he he sape la nak employ makcik yg dah 10 tahun jobless ni..

ahni: selamat pose cik ahni..