Sunday, August 12, 2007

I'M BACK...!!!!

Fuuhhh.. I've been thru so much.. for the past 2 months.. busy giler from the moment I arrived in KLIA 3 weeks ago sampai la balik semula ke Ho Chi Minh ni a week ago (Sorry Maklang, tak terlepas ke Kerteh sebab banyak lak hal yg memang kena settle. Hubby kena balik Saigon dulu, so beban2 kerja dia, si Mulan ni la kena hangguk semua. Nak intai2 some bloggers around KL/Selangor pun tak lepas).. Would love to share my story2 tapi kacau la my laptop, kasi kacau some keys tak leh function langsung.. kena la tunggu hubby punya ni..
**********
AFF Under 20 Youth Championship in Ho Chi Minh, 31 July-9 Aug. Kalau tak jumpa depa tengah shopping kat Ben Thanh Market tu, tak de la kami tau ada game bola ni. Apa lagi, pi la sorak anak beranak. They played very well. Actually some tak expect pun masuk final but they did it. These boys masih fresh, belum spoiled dengan wang ringgit dan "status" pemain pro untuk pasukan2 negeri & kelab2 yg bertanding dalam Liga2 berlaga di Malaysia. He he.. I'm a football fan.. Darah bola ada dalam badan ni. My late dad bekas pemain & coach jugak dulu2.. tapi now frust giler dengan mutu bolasepak sekarang. As I told the coach, kalau la saya banyak duit, saya akan labur untuk team bola tu, banyak saya nak buat... in order to bring back kecemerlangan bolasepak Malaysia.. Hope these boys will behave, ber=discipline and sincere..
**********
Celebrating Asean 40th Anniversary at Friendship House, Ho Chi Minh..
tolong la sikit2 and as always kalau kat sini..
dapat makan free tu la part yang paling tak leh miss..!!!!
He he.. muka ni memang muka paling tak malu bila time makan2..
**********
MALAYSIA MARI..!!!
12 days in Malaysia.. KLIA-Taiping-KL-Kuantan-KL..
Musafir every 2-3 nites di negeri berasingan..
Spent most of time dalam kereta bersama beg2 baju tercinta..
traveling je la Barat-Timur-Utara-Selatan..
but we had great time esp with family members...
dan tak ketinggalan busy settle berbagai macam benda..
Prrgghhhh.... this time memang tak dapat nak jejak kenkawan lama & baru..
insyaAllah ada la suatu masa nanti...

13 comments:

Kak Elle said...

Welcome home mulan:)banyak activities kat HCMC eh?

Hopefully semua dah settle kat Kuantan and dah pun dapat rumah baru and btw ada extra room for guest tak?hahaha

cikdinz said...

sampai gak balik m'sia ye. nak jual umah kat mana. berpa harga...

goboklama said...

laaaa...dah balik? x sempat join my workshop,heheh..

loveujordan said...

memang kalau balik sekejap, hanya sempat jumpa saudara-mara je...apapun, best for you... lepas jugak rindu pada keluarga di tanahair...

JoKontan said...

Dah Sampai Vietnam Balik ?

Mebbe this coming winter, kitorang boleh le drop by kat HCM ?

Lepaih ghayer ?

Kak Lady said...

Mulan...dah balik ke HCMC ke?...Larr...sibuknya masa kat Malaysia sampai tak sempat nak jumpa sesaper pun ye...takpela...maner tau lain kali boleh jumpa kan?...Insyaallah...
Len kali balik jgn lupa email lah akak ye...mana tau kalau ade kesempatan boleh le jumpa orang Vietnam...hehehhe

MULAN said...

kak elle: sure, sure..ada extra room punya.. tepi highway..70km lagi sampai rumah maklang.. tak habis settle hal2 kat msia tu lagi tp kena balik vtnam jgk la..

cikdinz: umah kat kontan.. nak beli kaa.. jauh tu kot.. kot nak, email ya..

qist: oooohhhh... miss la yek workshop tu.. lain kali kot ada, sound2 yek..

kak rina: semua kata saya balik macam katun. kejap sana, kejap sini.. haru betul tapi seronok la melantak sakan.. plus jumpa famili laa..

jo: buley aje.. jgn bulan 12 dah le. kome nak balik jgk cuti sekoloh... lepaih ghayer pun ada cuti semenggu sekoloh. 3rd week of oct rasanya.. soalan lama dah jawab ke??

kak lady: tu la, ingat nak ngintai2 jgk kat BJ tu sbb ramai geng2 situ (pilot2).. tapi tak nyempat la kak lady.. lain kali yek..

Zakiah said...

fuiyo.. hebat betul la kak mulan. Kalau i...mau separuh pengsan. Jangan la cakap macam orang asli pulak...kasik la glamer sket..hihiih

kakLuna said...

hehe lama x mai blog mulan...upanya dh pun selamat sampai kat kampung halaman..

selamat kembali :)

ZLAA said...

Salam Mulan.

Wah! so busy. Kampoi makan apa di Malaysia?

zino said...

bila tengok gambar tu dah terbayang kesibukan nya hehe

cikdinz said...

oooo.... kat kontan. nnt sy tanya kawan...

baru sy ingat ekspedisi akak nih. amazing race m'sia.....heheheheee...

MULAN said...

zakiah: he he.. jgn tak tau.. kot bertolak subuh2 hari tu, sah2 solat je pastu derruummm la enjin kete.. menuju destinasi seterusnya.. org asli pun sempat mandi..!! ni tidak nya.. ha ha..

luna: teman nak jugak cari miker kat sana tapi tak lepaih.. lain hari yek..

zlaa: dari sate padang, masak lemak telor ikan tepi sungai, mi calong, ikan bakar, keropok lekor, tosey, kuih akak, kuih paung & semua serba serbi yg sah2 susah nak jumpa & masak.. sllrrrppp... bestnya..

zino: ok la tu, kasi ringan sikit badan ni. yg suspen sikit sbb travel tu dgn 3 pompuan je plus my son si zharif ni. hubby kan dah balik keje.. macam2 kan cite kat msia tu.. alhamdulillah tadak apa2..

cikdinz: mmg kira amazing race cum F1 la jgk tu sbb nak settle kan bebenda yg patut tu within limited time.

hubbby kita beli umah kat kontan dulu..