Thursday, January 25, 2007

GLAD IT'S OVER...

Bowling

I was busy lately with the Company's Ladies Staff & Spouse Club, 7th Sports Carnival which has been held from 18 Jan to 21 Jan recently. Fuhh... so so very very glad & happy that it's over and I really need a good, tight sleep.

Dreaming

The organizing committee has been preparing ever since the President, Puan Sri Datin Sri announced it at the previous Sports Carnival which was held in Kota Kinabalu. Makk ooi.. when we got the news, everyone was not excited pun, because all were scared of the policy, terms and regulations in Vietnam, plus commitment from locals. But our Club Advisor was so confident and firm, she's a high risk taker too. Sangat committed.. Ahaaa... actually I was only busy during the Carnival, only the whole week last week. Yang busy all this while were those in the Secretariat Team la, as usual. I don't ever like doing the paper work, contracting, event & management and so on. And therefore I volunteered for the hardcore jobs & all the field works. Prrgghhh... padan muka ni. Tapi seronok jugak..

Sleeping In Class

There were 17 contigents from various states in Malaysia, plus Indonesia and Afirica. This event was the first time been organized outside Malaysia. 3 games been contested- Badminton, Bowling & Dart.

Darts

I was the Liaison Officer for Kuantan. Fuhh... lucklily the Head of Contigent was a simple lady. Tak banyak hal la. Actually, most of them were my hubby's ex-colleague pun. Our Advisor pun tau, so she made me to take charge of this group. Sonang kojo jugak tu. Ha ha... but all of us knew... main games 20% je, but yang lebih tu SHOPPING!!! Mau taknya... datang satu beg sorang, time balik 3-4 bags per person. Pastu pulak, ada yang extend 1 night. As advised by HQ KL, we only entertain those who extend 1 day. Lain tu... at own arrangement lah..

Shopping 2

Yang hiccups-nya time nak balik la, time nak ferry all the participants to the airport. Masa sampai ok la beg tak banyak. Sorang satu or dua. But masa nak balik, 3-4 bags per person. Pranngggg... kena tambah bus/taxi lagi. Tu tak pe lagi, excess luggage toksah cite la.. Ada yang excess 30kg per person. USD 3 per kg tu. Nasib baik our MAS Station Officer, Encik Rafi, was very very helpful. Dia kasi la kurang sikit. Muka2 amoi2 Vietnam tu toksah cite la, bila depa2 ni dapat bayar kurang excess luggage tu. Pasal la.. janji dapat le discount untuk excess luggage tu. Kalau tak, macam tak berbaloi je nyopping kat Vietnam ni. 

Vacation 2

Apa2 pun, we are so glad & proud because the President, Puan Sri Datin Sri was so happy with the organization/hosting the event and for the successful completion of the biyearly event, albeit been thru with so many barriers & difficulties dealing with authorities, contracting, policy etc etc here in Vietnam.

Running In Field






22 comments:

Kak Lady said...

Mulan...hubby pernah pergi Vietnam...memang barang2 murah katanya...masa balik dari vietnam tu...berbeg-beg baju & barang2 yang dibawa balik..

Nasib baik kene jaga group yang tak banyak kerenah...kalau tak...mau bengang kepala dibuatnya...

Mama Rock said...

wah, puan sri datin sri tak extend invitation pada kawa2 bloggers ke, boleh kita chip in tenaga jadi event coordinator..with the free trip of course ...LOL!

Anonymous said...

kalu nak gi sana, gi shopping kain...borong giler-giler..murah banget....
kawan sy belikan kain dr sana...
memang cecantek...kain sutera lagi..

Anonymous said...

so have you had your good rest yet?

Anonymous said...

wahh seronok2.. Selamat berhujung minggu. Moga dapat rehat yg cukup..

Anonymous said...

busy eh padan lama tak dengar....nape tak contact bolih tolong bagi tenaga...hehe....take care and have a nice weekend.

MULAN said...

kak lady: byk benda nak cite pasal sports carnival & ladies club ni, tapi takut kena "GAM".. eeiii takut.. tp kita maintain selamba je. haa.. kak lady dtg, mulan bawak jenjalan nanti, dont worry. bwk $$ tu je..

mama rock: ha ha.. dengar2 rasanya macam tak cukup nak cover je tu. sshhh... kita pun keje bidan terjun.. kena cover keje2 orang yg entah ke mana2 tu!!! gerammmmm..

cikdinz: thanx for dropping by..
betul tu, tapi kena tengok betul2 sutera vietnam tu, banyak jenis & rupa..

mama sarah: ok la sikit.. tuesday baru ni (monday afternoon last troop balik), after sending the kids to school, locked my room & slept for 5 hours. bangun after zohor. syiok gila.. now busy kat sekolah pulak.. normally term 3 byk indoor activity & excursions..

azie: seronok sbb dapat tengok ramai muka rakyat malaysia. dapat ole2 tu paling syiok (saki baki maggi yg depa tak habis!!)

kak elle: kalau tau byk keje2 off-the-cuff tu, memang mulan suruh depa import dari singapore lah!! kita ni cover2 keje orang je, esp yang mengada2 nak layan VIPs tu. keje sendiri tak buat!! oppss.. nanti kena "GAM" pulak ni.. bidan terjun pun ya jugak ni.. anyway i had fun with other friends from various states & countries..

Idham said...

mulan....sounds like u had a successful carnival...and the participants had a wonderful shopping-ball!

ehehehe...suka baca usikan mamrock...pasal puan sri datin sri tak jemput kawan2 bloggers tu...

jom kita organize blogger trip to vietnam nak?

kalau setuju kita buat bulan august la....masa tu saya balek malaysia.

heheheh

idham

maklang said...

bestnya dengar tentang shopping...jom kita berniaga nak, mulan hantar barang2 kat sini maklang jualkan.

cukup dapat untung, i terbang pulak ke sana...

Lollies said...

amboi mak dasatnya event. hebat ni

MULAN said...

bro id: hhmm.. kita dlm team hardcore, tak dekat pun dgn puan sri datin sri tu.. kita busuk la. dia tak kenal kita pun. yes, yes, kita buat bloggers shopping carnival pulak nanti!!

maklang: mulan ada jugak supply telekung. dulu angkut sikit2, but now MAS strict on weight, custom pulak sibuk nak bukak luggage kita. fed up dah, now mulan ship.. amacam nak ke? nanti email ya..

lollies: tak de la dasat.. event kampung je.. tapi buat kat vietnam je.. ha ha.. tapi sibuk punya hal, byk hari jugak balik penat, tak sempat mandi malam.. prrgghhh.. nasib baik hubby berry berry understanding. hua ha ha.. nak kasi tengok gambo, tak sempat amik la..

~ahni~ said...

Wahwahwah... event management, penat tapi seronok kan?

Anonymous said...

banyak gred yeik...
tak taulah plak...

MULAN said...

ahni: uhuk.. kita buruh kasar je. ikut perintah boss je.. seronok jugak, jumpa 200 wanita2 malaysia. terasa macam di malaysia plak..

cikdinz: memang banyak gred2 tu, tapi nak tahan lama, semua kain vietnam silk dinasihatkan dihantar la dry clean..

JoKontan said...

Whoa,.

Visit Vietnam in August for kengkawan blogger ?!!. I'm in.



(kumpul duit Jo.. Kumpull..)

Anonymous said...

hmmm...dry clean yeik....
kirim kain leh taks....

MULAN said...

b'jo: wallaaaa... welcome to vietnam.. bawak beg kosong byk2 yek..

cikdinz: buley.. ini saudagar kain jugak ni.. besides saudagar telekung..

Anonymous said...

kirim telekong 1.....
untuk my wife.......

simah said...

bravo mulan! so proud of u!! so now.. sleepppppppppppp..restttttttt.. pengsannnnnn hehehe

MULAN said...

cikdinz: boley.. silk or cotton? white or pastel colors? pls email me via hotmail or IM.. bisa diatur gitu.. nak jual pun boley.

simah: rindu betol kat kamu.. pengsaaaaannnnn!! konci pintu bilik 2 hari. off!!!

Anonymous said...

Mulan
Azi nak tanya delivery cost frm Vietnam to Msia? Berapa yea.. mana ler tahu berminat utk business nih.

MULAN said...

azie: selalunya around USD100 per cubic meter and more. tapi itu cost utk ship je, tak termasuk custom duty + tax upon receiving at port klang nanti.

he he.. lain tempat lain harga, lain pegawai yg keje, lain jugak harga dia.. not fixed tau.. sabo je la. kalau ada sedara mara keje kastam, lagi sonang tu..