Monday, December 24, 2007

LAST RAYA IN VIETNAM..

SELAMAT HARI RAYA AIDIL ADHA...
Kami beraya pagi tu kat sini je, Bombay Restaurant, antara tempat makan yang halal & murah kat Saigon ni. OK la sebab dekat dengan Masjid Dong Du (disebut Dong Yu), lepas solat raya terus pulun roti canai dengan kari kambing... Malam raya baru sampai dari Hanoi, from north the highland2, then to south the pulau2 (aiyaaa bikin gelap kulit ku..!!!) Bagai nak rak makan cepat sebab nak kejar flight to Phu Quoc Island pulak.. So jangan lupa, sesape nak pi Saigon, bolah la rasa makan kat sini nanti.. Boleh la nak isi perut..

Nama Bombay, tapi tadak pon artis Bollywood datang..

This is the hantu2 kari kambing..!!

Si bujang2 ni pon join la kami sekali.. kesian depa family di Malaysia..

Isshh, sibuk sangat nak nengok rumah kecik tu yg dibuat daripada choc biscuits & chocolate2 tu.. Geram jugak kot pi dekat2.. ada yg kena kutis tu nanti..!!

Suasana kutbah raya, semua orang potpet2 sebab tak paham. We asked the Imam2 Besar sana, to give kutbah in English tapi depa tak nak jugak.. dah berzaman camtu..

With frens from Msia, Indonesia & Vietnam..

Sunday, December 9, 2007

HONG ANH BOUTIQUE

Kalo sesape nak ke Ho Chi Minh City tu, singgah2 la ke kedai Hong Anh ni... Hehheee, ni kasi free promo tapi takde dapat komisen nya... Sebab sokmo2 datang beli kat sini dolu2.. Tapi sebab lengan ni besor macam lengan badang, makanya susah nak beli baju dah siap.. Gerammm jugak tengok.. Kalo baju kurung pesak tu OK la but not Kurung Moden... Layan sendiri ekk foto2 ni...  Baru edit semua foto2 ni sebab sebelum ni guna slide.com tapi depa dah tutup bisnes...













Muka kawan2 ada jugak dalam frame foto kat kedai ni... Kenangan manis gitu...!!










Antara contoh2 baju kat situ..

SHOP : HONG ANH BOUTIQUE
ADDRESS : 110 OR 93/7, NAM KY KHOI NGHIA,
DISTRICT 1, HO CHI MINH CITY.
TEL : 08-8277191

Tuesday, December 4, 2007

HECTIC WEEKEND..

Been busy every single minute dah lately ni.. mak, bapak, anak2 sama naik je busy dengan agenda masing2.. tak layan nanti, kesian la pulak... Been waiting to go all around the city... shopping during the weekends, tapi busy la jugak dengan birthday party yang tak habis2 ni.. Went to Arikhta's b'day party, Marsha's classmate. Nanny cuti on Sundays, so mak bapak ni la yang kena tunggu..

SUNDAY, 2 DECEMBER 2007...ARIKHTA'S BIRTHDAY PARTY

B'day girl shy2 je, yang lain tu pulak over the river..

Marsha, Axia, Eloise & Arikhta..

Maxim, Marsha, Benjamin, Irfan & Zharif..


*****************

SUNDAY, 2 DECEMBER 2007..
ANNUAL TERRY FOX RUN FOR CANCER RESEARCH..


Starting point dekat dengan rumah, sonang je la nak pi.. but tak leh la nak lari. Edward came for sleepover last weekend. So ada extra sorang, gotta cycle la kami.. nanti kalau lari takut hilang pulak anak orang ni. This year paling ramai la, thousands join this charity run. Company2 pun banyak sponsor...


Zharif's 5955..



Makkkkk aaiii.. ramai nya manusia..!!



He he.. sebab cycle, kena la kami dok belakang2 tu je..



Alhamdulillah.. the weather was so nice....


SATURDAY, 1ST DECEMBER 2007...

Sending off Kak Maggi.. tapi tak pi Airport la sebab banyak hal tak settle lagi.. sedihnya laa.. We've been together for nearly 6 years now.. Salute betol dengan kakak ni. Anak 6 = 5 sons & last sekali dapat la rezeki anak pompuan.. Ini toke kuih, tangan tu macam food processor, mixer etc.. anak2 ramai, lain2 selera but still manage to cook ikut selera anak2... pagi, petang, siang, malam... Ini la antara my cooking, baking sifu.. Gonna miss u Kak Maggi...!!! Pandai nyanyi pulak tu. Pernah masuk Bintang RTM (zaman Jamal Abdillah) tapi tak boleh pi second round coz bawah umur..!!!


She's so helpful, generous, kind.... all will miss her..



PHOTO OF THE YEAR...

Tuesday, November 27, 2007

HISTORICAL VISIT, FAREWELL & AWARD..

CU CHI TUNNEL
This is the site of the Cu Chi tunnels, one of the most famous battlegrounds of the Vietnam War. Today it is one of the country's prime tourist attractions, part of a new industry of war tourism.

My in laws are here for 1 week, so kami pun bawak pi Cu Chi Tunnel, one of the historical site in Vietnam. FIL bekas guru, SIL pulak cikgu, memang la seronok depa mai sini. Tunnel ni panjangnya betol2 25Okm tau. Just imagine, camna la depa buat tunnel ni dengan hanya cangkul kecik sorang satu. Lubang tu pulak, asalnya ngam2 saiz budak2 ni je coz depa pun memang kecik je.. Tapi sebab dah dibuka untuk tontonan awam, kena dibesarkan saiz lubang tunnel tu. Takut pulak ada yg terlekat. Hah, nak masuk sangat..!! Depa bukak for tourist sikit je.. takde la sampai 25Okm tu, kang ada pulak yg hilang or sesat..

Keratan vertical binaan Cu Chi Tunnel.. bertingkat2 tau..

Di antara perangkap yg digunakan..

Busut bukan sebarang busut.. ini adalah air hole.. lubang udara.. nun 4O meter dalamnya..

Bersama pahlawan2 Vietcong, yg rata2 kebal semangat & wira2 nya adalah kaum wanita..

Antara heli US yg terkorban..

Antara senjata2 Vietcong yg menumpaskan America..



Reproduce bom2 America utk jadikan senjata mereka.. takde teknologi canggih pun..

Saki baki bom2 yg telah malatop.. besar nya maakkk ooii..


**************************
FAREWELL LUNCH ORGANIZED BY
CONSULATE GENERAL OF MALAYSIA
AT BON MUA RESTAURANT..
~makan2 lagi..~

The Ladies..

The Guys..

More gifts for us..!!!

Steamboat u..!!!

Kids corner...
*************************
AWARD
Zharif got this last Friday..

Marsha got this a week earlier..

Here they dont need to be so excellent in their studies, tak ada exam pun... tapi susah la jugak nak tau how well they did in the subjects etc...