Monday, November 27, 2006

BEN THANH MARKET, VIETNAM - PART 1

Sesape yang datang Ho Chi Minh City, memang tak sah lah kalo tak datang BEN THANH MARKET ni.. A MUST...!! Sebab segala mak nenek ada jual kat sini... Kami yang duduk sini pon dok cuci mata kat sini je almost tiap hari... Sebelum beli ikan, sayur dll, kami ronda2 dulu saja nyibukkan pasar tu.. Dah habis ronda, pekena air2 segala buah yang ada tu... Lepsa tu baru beli barang dapur.. Hehheee... Sila jamu nata ya..!!! Ni baru PART 1 tau... Tunggu next part.. Banyak sangat foto2 tu... 




























29 comments:

simah said...

tengok beads ni.. kalau hatice tengok mesti dia nak beli.. girls!

harga kat market tu bole tawar tak?

Ajzie said...

Wahhh awak..suka nya saya..specially embroidery dan smocking gaun for budak2..suka sgt. Kena pergi Vietnam nih..

Ajzie said...

How about price..murah ker?

Kak Elle said...

mulannnnnn tolong hantar satu air tiket nanti kak elle mai.....hehe
are they expensive?

Kak Elle said...

My sis was there for seminar last year and she bought for me vietnam silk but not that good compared to thai and indian silk.

Lollies said...

saya nak itu wig.

Lollies said...

saya nak itu wig.

maklang said...

Mulan...jangan balik dulu...maklang nak gi.

Raya Haji balik Kontan, boleh le meet...

Mama Rock said...

mulannnnn...now you are making me teruja to visit there! are the prices really cheap - i mean dollar rto dollar with ringgit?

MULAN said...

simah: price here memang kena tawar. can go 1/3 of d price they give or more!!! memang byk brg for d girls..

ajzie: murah, murah. quality.. kena datang tengok. i rasa ok dgn harga dia.

kak elle: tiger air dari s'pore lagi murah kak elle!!! book online!! vietnamese silk banyak sangat2, kena pandai cari yg elok.

lollies: my frens (lembut2 gitu) ramai yg kirim wig2 tu tau!! murah!!

maklang: mari la maklang!!!

mama rock: jgn hanya teruja, mama! mari datang!! cheaper than malaysia, of course!!

Ajzie said...

Mulan
sama mcm MLang gak..awak jgn balik dulu. Saya nak datang, saya suka...

maklang said...

Jom kengkawan seantero blog, kita book satu kapalterbang serbu Saigon, lepas tu Mulan provide free lodging, Ok ka????

Ajzie said...

setuju sangat dengan Mak Lang..Jommm serbu..

Kak Elle said...

mak lang and ajzie come lets go check 'tiger air' with airport taxes around S$350/-
Mulan we are comingggggggggg ?when...hahaha

Kak Teh said...

OK, kak teh dah siap nak pi! tengok tu semua macam nak pi laa jugak.

MULAN said...

ajzie: mari!!! doakan saya tak balik lagi la... doakan hubby saya keje sini lagi..

maklang: air tiket je la tak mampu nak support tu, yg lain, bisa diatur bu!!!

kak elle: amik cuti la, kak elle.. kalau book awal2, tiger air ticket tu can get much cheaper tau. my johoreans fren balik pakai tiger air.. aauuuuummmmm!!

kak teh: mari kak teh... mari..!!! kemas baju cepat.. enrich point sure banyak tu!!!

P/S: MULAN BALIK MALAYSIA, CUTI SEKOLAH END YEAR 16 DEC TO 7 JAN.. JGN LA DTG TIME TUU..!!

Kak Elle said...

lah kita nak datnag you nak balik cuti pulak...ish...ish....hahaha

MULAN said...

kak elle: datang la sebelum tu!!! byk masa lagi ni..

Anonymous said...

WOWOWOW!!! Nak pergi Vietnam lah. I have to read your entries from the beginning!

MULAN said...

mama sarah: salam, thnx 4 dropping by.. mari mari mari..!!! i'll be away 16 dec to 7 jan, school break. kena balik malaysia... lapar!!!!

Anonymous said...

kejam! kejam!

tak pe, akan saya susuli kemudian.

MULAN said...

mama sarah: jom kita balik sama2.. makan sampai terbungkang.. he he he...

Kak Elle said...

kalau kak elle dtg lodging provided tak? when you were at my blog tadi I was online too putting new entry.

Ajzie said...

mulan, bila mahu update latest n3 about Vietnam lagi nih,,tak sabau nak tgk..cerita2 bergambar.

MULAN said...

kak elle: semestinya lodging & food free. compound ni ada shuttle service if tak boleh cipun kereta company..

ajzie: busy sikit la. kena organize farewell lunch for consulate's wife, ada terry fox run plus farewell gatherings.. huk huk.. ramai nya kengkawan baik nak pindah.. sekolah pun byk aktiviti. i will do it asap.. tunggu ya..

Kak Elle said...

TQ TQ.... belum plan lagi insya'allah I will try to go before you all balik tetap ke malaysia.

Idham said...

:) enjoy!!! shoppers paradise - if u r looking for silk, and cloth material...harga memang boleh buat bisness beb!

mulan, the pictures are so nice...i enjoy just watching them all!

idham

Anonymous said...

dok tunggu part two nih..part one dah temgok lama sangatt :0) sorry tak balas email lagi..tak sempat..

MULAN said...

kak elle: yup, i'll keep u update on my hubby's post here..

bro id: tq, dah expert kat vietnam kan.. bawak la kak lil pulak..

simah: loaded with volunteer work!! padan muka ku!! pprrgghh.... wait wait.. jgn mare sayang..